Den indomalayiske sone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Orientalske faunaregion»)
Klodens åtte økosoner:

██ - Den nearktiske sone

██ - Den palearktiske sone

██ - Den afrotropiske sone

██ - Den indomalayiske sone

██ - Den oseaniske sone (vises ikke)

██ - Den australasiatiske sone

██ - Den antarktiske sone (vises ikke)

██ - Den neotropiske sone

Den indomalayiske sone (7,5 mil. km²) er en økosone (en biogeografisk region) som omfatter Afghanistan, det indiske subkontinent og Sørøst-Asia sør til Wallacelinjen.[1] Sonen er en av åtte økosoner som kloden vår deles inn i. Den beskrives også som den indomalayiske regionen og den orientalske regionen. Den indomalayiske sone deles videre inn i en rekke økoregioner (se økoregioner i Global 200 for detaljer).

Den indomalayiske regionen deler ei felles evolusjonær historie og har biotoper for mange felles unike plante- og dyrearter. Noen kan være vanlige i hele området, mens andre er unike for spesifikke områder. Men de deler et felles opphav. Mye av sonen har vært skogdekt, men preges nå i økende grad av avskoging. Tresorter av Dipterocarpaceae har vært og er den dominerende skogtypen i sonen. Trærne kan bli 40–70 m høye. Mange av artene er svært verdifulle som tømmer.

Det biologiske skillet mellom den indomalayiske sone og den australasiatiske sone er Wallacelinjen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Udvardy, M. D. F. (1975). A classification of the biogeographical provinces of the world Arkivert 11. august 2011 hos Wayback Machine.. IUCN Occasional Paper no. 18. Morges, Switzerland: IUCN.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]