Olivia Hussey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Olivia Hussey
Olivia Hussey-D.jpg
Født 17. april 1951
Buenos Aires
Ektefelle Dean Paul Martin, David Glen Eisley, Akira Fuse
Barn India Eisley
Nasjonalitet Argentina

Olivia Hussey (født 17. april 1951 i Buenos Aires i Argentina) er en argentinsk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Julie i Franco Zeffirelli sin filmversjon av Romeo og Julie fra 1968. Hun debuterte som skuespiller i filmene The Battle of the Villa Fiorita og Cup Fever i 1965 og hun har siden den gang dukket opp i over 41 filmer.

Hennes mest kjente roller inkluderer blant annet rollen som Jessica Bradford i den kanadiske skrekkfilmen Black Christmas fra 1974, som Maria (Jesu mor) i TV-produksjonen av Jesus fra Nasaret fra 1977 og rollen som Rosalie Otterbourne i filmen Death on the Nile (1978) der kjente skuespillere som Peter Ustinov var med. I 2003 spilte Hussey hovedrollen i en filmatisering av livet til Mor Teresa som hun ble tildelt en CAMIE-pris for.

Hussey har blitt hyllet av mange for sin unike stemme. Ektemannen hennes foreslo at hun skulle prøve ut stemme-arbeid i en animasjonsfilm. Hun har derfor en håndfull bemerkelsesverdige kreditter og ble nominert for "Outstanding Individual Achievement» og hun ble nominert til en Annie Awards for sitt arbeid i filmen Batman Beyond.

Hussey ble først gift med skuespilleren Dean Paul Martin i 1971. De fikk sønnen Alexander Dean Martin sammen. Han ble senere skuespiller i likhet med foreldrene. Martin og Hussey tok ut skilsmisse i 1978. Dean Paul Martin møtte en alt for tidlig død i 1987 da hans F-4 Phantom jagerfly styrtet i San Bernardino-fjellene i California under en stor snøstorm. Den da fjorten år gamle sønnen Alexander hadde sett faren ta av på den skjebnesvangre flyturen.

I 1980 giftet Hussey seg på nytt med den japanske musikeren Akira Fuse og de fikk sønnen Max (født 1983) sammen. Hun ble skilt fra Fuse i 1989 og to år senere giftet hun seg med den amerikanske musikeren David Glen Eisley. I oktober 1993 fødte hun en datter som de kalte India Eisley som også jobber som skuespiller og spiller inn en tenåringsdramaserie som heter The Secret Life of the American Teenager.