Olivia Hussey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olivia Hussey
Olivia Hussey-D.jpg
FødtOlivia Osuna
17. april 1951[1] (68 år)
Buenos Aires
Ektefelle Dean Paul Martin (19711978), David Glen Eisley (1991–), Akira Fuse (19801989)
Far Osvaldo Ribó
Barn India Eisley
Utdannet ved Italia Conti Academy of Theatre Arts
Beskjeftigelse Filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet Argentina, Storbritannia

Olivia Hussey (født 17. april 1951 i Buenos Aires i Argentina) er en argentinsk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Julie i Franco Zeffirelli sin filmversjon av Romeo og Julie fra 1968. Hun debuterte som skuespiller i filmene The Battle of the Villa Fiorita og Cup Fever i 1965 og hun har siden den gang dukket opp i over 41 filmer.

Hennes mest kjente roller inkluderer blant annet rollen som Jessica Bradford i den kanadiske skrekkfilmen Black Christmas fra 1974, som Maria (Jesu mor) i TV-produksjonen av Jesus fra Nasaret fra 1977 og rollen som Rosalie Otterbourne i filmen Death on the Nile (1978) der kjente skuespillere som Peter Ustinov var med. I 2003 spilte Hussey hovedrollen i en filmatisering av livet til Mor Teresa som hun ble tildelt en CAMIE-pris for.

Hussey har blitt hyllet av mange for sin unike stemme. Ektemannen hennes foreslo at hun skulle prøve ut stemme-arbeid i en animasjonsfilm. Hun har derfor en håndfull bemerkelsesverdige kreditter og ble nominert for "Outstanding Individual Achievement» og hun ble nominert til en Annie Awards for sitt arbeid i filmen Batman Beyond.

Hussey ble først gift med skuespilleren Dean Paul Martin i 1971. De fikk sønnen Alexander Dean Martin sammen. Han ble senere skuespiller i likhet med foreldrene. Martin og Hussey tok ut skilsmisse i 1978. Dean Paul Martin møtte en alt for tidlig død i 1987 da hans F-4 Phantom jagerfly styrtet i San Bernardino-fjellene i California under en stor snøstorm. Den da fjorten år gamle sønnen Alexander hadde sett faren ta av på den skjebnesvangre flyturen.

I 1980 giftet Hussey seg på nytt med den japanske musikeren Akira Fuse og de fikk sønnen Max (født 1983) sammen. Hun ble skilt fra Fuse i 1989 og to år senere giftet hun seg med den amerikanske musikeren David Glen Eisley. I oktober 1993 fødte hun en datter som de kalte India Eisley som også jobber som skuespiller og spiller inn en tenåringsdramaserie som heter The Secret Life of the American Teenager.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Olivia Hussey, w6vt54r8

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]