Ole Hermann Borgan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ole Hermann Borgan
Født10. oktober 1964 (54 år)
Drammen
Beskjeftigelse Fotballdommer
Nasjonalitet Norge

Ole Hermann Borgan (født 10. oktober 1964 i Drammen) er en norsk fotballdommer som har dømt for Drafn, Vestfossen og Strømsgodset. Han ble kjent da han ble avbildet i Drammens Tidende i Barcelona-drakt foran mesterliga-finalen i mai 2006. På grunn av bildet ble han fratatt oppgaven som assistentdommer i finalen og Arild Sundet måtte overta.

Borgan har vært FIFA-dommer (assistentdommer) siden 1996. Internasjonalt har han vært en del av en fast dommertrio sammen med Terje Hauge (hoveddommer) og Steinar Holvik. Ole Hermann Borgan har vært assistentdommer i to norske cupfinaler (Stabæk-Rosenborg i 1998 og Bodø/Glimt-Rosenborg i 2003). Borgan dømte under EM 2004 i Portugal og under U20-VM 2005 i Nederland, hvor han blant annet dømte finalen mellom Argentina og Nigeria.

Våren 2009 var Ole Hermann Borgan deltaker i programmet PulsNRK1, der han sammen med tre andre deltakere skulle leve sunnere og trene målrettet. Serien ble avsluttet med at deltakerne løp Sentrumsløpet i Oslo 4. mai. Borgan har også vært brukt som fotballregel-ekspert i TV 2 Zebra-programmet Golden Goal. Borgan driver sportsforretningen Joggen i Drammen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]