Golden Goal (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Golden Goal
TV-program
Generell informasjon
Sjanger Komedie
Nasjonalitet Norge Norge
Språk Norsk
Sesonger 17
Episoder 216[1]
Lengde Ca. 25 min.
Foran kamera
Medvirkende Johan Golden
Henrik Elvestad
Produksjon
Sending
Periode 26. september 20067. mai 2015
Kanal TV 2
Teknisk informasjon
Lydformat Stereo

Golden Goal var et norsk humor-magasin og talkshow som gikk på TV 2 Zebra og TV 2 fra 2006 til 2015. Programledere var komikerne Johan Golden og Henrik Elvestad. Programmet ble produsert av Rubicon TV.

Serien hadde premiere på TV 2 Zebra den 26. september 2006 (hver episode gikk i reprise på TV 2 dagen etter). Serien ble kåret til beste humorprogram under Gullruten 2007.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Golden Goal var et uhøytidlig underholdningsmagasin om sport med Johan Golden og Henrik Elvestad. Programmet ble lagd både for dem som elsker idrett, og for dem som tror de hater det. I hver episode inviterte de en gjest innen sport, og mot slutten av programmet hadde de alltid en uhøytidelig kåring om morsomme ting som har skjedd på forskjellige sportsarenaer. Magasinet handlet mest om fotball, men var også innom andre indrettsgrener.

Omtale av serien på TV 2 Zebras hjemmeside[rediger | rediger kilde]

Programleder Johan Golden og side-kick Henrik Elvestad er begge selvutnevnte sportsidioter, med et intenst kjærlighetsforhold til alle former for idrett. I "Golden Goal" har de planer om å lage et folkelig talkshow som tar opp alle mulige temaer innenfor sportsfeltet, alt fra hyperaktuelle saker til det mest kuriøse.

I den faste posten «Minneverdige øyeblikk» ser Johan tilbake på det han anser for å være de absolutte høydepunkter i norsk idrettshistorie, og forsøker å gjenskape dem. I kveldens program møter han Bjarte Flem, for å gjenoppleve Flems legendariske selvmål fra 1988.

Andre høydepunkter i første program er Johan og Henriks kåring av fotballhistoriens mest homoerotiske øyeblikk. Og Henrik møter rugbyens svar på Beckham, som også er halvt norsk.

Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt deler garderobehistorier med folket. Og landslagstrener Åge Hareide dukker opp for å dele de morsomste historiene fra en lang fotballkarriere.

Gjester i serien[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 (høsten 2006)[rediger | rediger kilde]

Sesong 2 (våren 2007)[rediger | rediger kilde]

Sesong 3 (høsten 2007)[rediger | rediger kilde]

Bak serien[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Golden og Elvestad tok gravøl for Golden Goal: – Vi hadde drømmejobben. tv2.no (7. mai 2015)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]