Northwold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Northwold
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: King's Lynn and West Norfolk
Admin. grevskap: Norfolk
Seremon. grevskap: Norfolk
Status Landsby (village)
Befolkning 752 (2001)

Northwold.

Northwold er et kirkesogn og en landsby i England. Den ligger 4,8 km fra den nå nedlagte jernbanestasjonen Stoke Ferry, som var en del av det berømte tognettverket Great Eastern Railway. Landsbyen ligger 12 km nord for Brandon, og 153 km fra London. Elva Wissey renner gjennom landsbyen. Northwold hører til fylkets Vestlige distrikt.

Historie[rediger | rediger kilde]

Northwold er nevnt i Domesday Book , men det finnes også spor etter bosetting fra den yngre steinalder. Landsbykirken er viet St. Andrew (St. Andreas), og er bygget i perpendikuler- og tidlig engelsk stil. Sakristiet, kirkekroppen, sideskipet og kirketårnet er fra 1300-tallet. Kirketårnet er bygget i flint, noe som er ganske vanlig på disse kanter. De eldste delen av kirkekroppen stammer fra 1100-tallet, og under en oppussing på 1970-tallet fant man rester av veggmalerier under veggpussen fra tidlig middelalder. Kirken har innvendige graver for flere lavadelige slekter.

Landsbyen er også kjent med flere andre kapeller, et tilhørende Metodistkirken og som er tilegnet John Wesley

Livet i Northwold[rediger | rediger kilde]

Northwold preges av jordbruk, om ikke det er så mange gårder i selve landsbyen, jobber veldig mange av innbyggerne i større gårdsbruk rundt om i distriktet. Dette området i England er kjent for dyrking av sukkerroer, og området har flere fabrikker som produserer sukker. Ellers er det svært få bedrifter i landsbyen, og mange velger å reise til omkringliggende større byer for arbeid, da henholdsvis King's Lynn, Swaffham, Downham Market og Norwich.

Tidligere, før 9/11 var det også svært mange amerikanske soldater boende i landsbyen, disse jobbet ved den amerikanske flybasen ved Brandon. På grunn av terrorfrykt og for å øke sikkerhet blant amerikanske soldater, ble det vanlig å bli internert inne på selve basen.

Northwold har en landhandel, som også fungerer som postkontor. I tidligere tider kunne også landsbyen skilte med flere pubber, i dag eksister kun puben The Crown.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]