Nordic Concrete Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nordic Concrete Group

Nordic Concrete Group (NCG) er en sammenslutning av norske betongproduserende bedrifter rundt om i Norge. Det var Ølen Betong Gruppen og KB Gruppen Kongsvinger som i 2017 gikk sammen om å etablere Nordic Concrete Group.[1][2] De to foretakene eier hver sin halvdel av aksjene i NCG. Begge eiergrupperingene har røtter tilbake til 1950-1960 tallet, og har bygget opp solide virksomheter på hver sin kant av Norge.

NCG hadde i 2020 en samlet omsetning på NOK 3 mrd kroner, ca 800 medarbeidere totalt og virksomhet på 60 ulike steder i Norge. Hovedaktiviteten skjer i de ulike operative selskapene, som drives som selvstendige enheter i sine områder. Nordic Concrete Group er den største betongprodusenten i Norge.

Ølen Betong AS[rediger | rediger kilde]

Ølen Betong AS er en norsk produsent av ferdigbetong, betongvarer og elementer, med flere fabrikker i Vestland (tidl.Hordaland), Rogaland, Troms og Finnmark og Agder fylkene. Bedriften er et heleid av Nordic Concrete Group AS (NCG). NCG har eierinteresser i fabrikker og betongstasjoner 63 steder i Norge, innen produksjon av ferdigbetong, betongprodukter, elementer, råstoff og transport. I alt har NCG 800 ansatte i Norge (2021).

Selskapet Ølen Betong AS omsetter for ca. 600 mill. kr i året med 160 ansatte. Logistikk utføres av søsterbedriften Ølen Betong Transport AS med 110 ansatte. Gruppen eier også Forsand Sandkompani AS, NOR Aggregates AS, Ribe Betong AS, Ribes Betongpumping AS, Sandnes & Jærbetong AS (med datterbedriften S&J Transport AS), Kirkenes Ferdigbetong AS, Odda Betong AS og Hårr Betong AS med datterbedriften Hå Element AS. Samlet har ØB Group 550 ansatte i Norge. Gruppen har hovedkontor i Ølensvåg, ved tettstedet Ølen i Vindafjord kommune, fem mil fra Haugesund.

Gjennom mange år har selskapet stått for forskingsprosjekt som har videreutviklet og spesialtilpasset betong til en rekke nye bruksområder. Bl.a. lettbetong til brukonstruksjoner, branntrygg og brannhemmende betong til bruk i tunneler, betong til bruk under krevende forhold i nordområdene og i Nordsjøen, samt FoU prosjekter for å utvikle råstoff til betongproduksjon fra knust fjell og omdanning av sementholdig slam til granulat (råstoff for betong). Bedriften som er miljøsertifisert iht. NS-EN ISO 14001[3], har blitt tildelt KLIMAPRISEN 2020 av Næringsforeningen Haugalandet for sitt FoU-arbeid.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Byggeindustrien (8. desember 2017). «Ølen Betong og Kongsvinger Betong samler sine betongvirksomheter - etablerer Nordic Concrete Group». Bygg.no - Byggeindustrien. Besøkt 13. april 2020. 
  2. ^ «Etablerer Nordic Concrete Group». Medvind24. 8. desember 2017. Besøkt 15. april 2020. 
  3. ^ «Miljøstyring og miljøsertifisering - Miljødirektoratet». Miljødirektoratet/Norwegian Environment Agency. Besøkt 7. april 2022. 
  4. ^ «ØLEN BETONG VINNER AV KLIMAPRISEN 2020». miljøindex.no. Besøkt 30. april 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]