Hopp til innhold

Norane Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norane
Norane Idrettslag
LederGeir Lyngaas
Nettsidehttp://www.norane.info/category/om-idrettslaget/
HjemmebaneYlvisåker
LandNorge

Norane Idrettslag (stiftet i 1964 som Ytre Norane Ungdomslag) er et idrettslag fra Norane i Sogndal, som driver med barneidrett, fotball, skiidrett og trim. Idrettslaget har som hovedmål å legge til rette anlegg og allsidige aktiviteter for barna, men også for voksne der det er interesse for det.

Idrettslaget disponerer en kommunal fotballbane med flombelysning på Ylvisåker. Målen på banen er ca 60x95 meter. Idrettslaget har også en flerbruksbane med kunststoffdekke. Målene er 20x40 meter, og denne banen har muligheter for volleyballtennisbadmintonlandhockeybasketball og fotball. I sommerhalvåret er den satt opp for tennis, og bruke hovedsakelig til det. I samme område er det sandvolleyballbane ved badeplassen.

Norane idrettslag har klubblokale med garderober, kjøkken og møterom. Dette er bygd sammen med Norum skyttarlag sin innendørs skytebane og Norane oppvekstsenter.

Idrettslaget har også en lysløype på 2 km for klassisk langrenn i Øvstedalen. Anlegget er eid av Norane Idrettslag, og er tilrettelagt på privat areal med leieavtale til 2017.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Norane Idrettslag ble stiftet i 1964 som Ytre Norane Ungdomslag. Idrettslaget fikk dagens navn i 1988, da Ytre Norane Idrettslag og Fardal Idrettslag (stiftet 1976) ble slått sammen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]