Nissa Nyberget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nissa Nyberget
Født 12. juni 1954 (63 år)
Nasjonalitet Norge

Nils Otto «Nissa» Nyberget (født 12. juni 1954) er en norsk frilans musiker, låtskriver, artist, produsent, programleder og regissør.

Nissa Nyberget har studert ved Universitetet i Oslo, der han tok mellomfag i musikk. Han spiller, synger, komponerer og arrangerer – og instruerer, skriver og produserer revyer og andre typer teateroppsetninger. Han har også ledet mange «jamsessions», der musikere treffes og improviserer sammen, og vært orkesterleder på teater, i radio og TV. Han har også komponert musikk for film. Siden 1998 har han sammen med sangeren og skuespilleren Elisabeth Lindland vært spillende programleder for over hundre direktesendte barne-TV-programmer i serien JulemorgenNRK1. Nyberget og Lindland har gitt ut fire CD-er basert på stoff barn har sendt inn til programmene.

Nyberget har skrevet kjenningsmelodien til radio- og tv-programmet 20 spørsmål, og han var også programmets kapellmester en stund.

Han startet i 1980 opp med det som har blitt Josefine Vetshus sin faste tirdagsjam.[1] Samme år gjorde han arrangementet og hadde producer ansvar for Mjøen og Lystad sin LP Apekalypso Nå[2] og utover 80-talled medvirket han på flere andre LP-er.[3] I 1982 skrev han melodien og Lars Mjøen teksten til «Lady Di» som ble fremført av Inger Lise Rypdal.[trenger referanse] I 1983 deltok han i den Norske Melodi Grand Prix med «Du ber meg om evighet».[trenger referanse] Samme året var han også formann i FOT (Foreningen for Ord og Toner) og skrev arrangementet og var ansvarlig for plateinnspillingen av Dizzie Tunes sin Oslo-sang.[trenger referanse] I 1996 var han med i TVserien "Kamp i klaveret".[4]

Nyttårsaften 2006/2007 åpnet Nissa Nyberget musikkbaren Baan Chang (บ้านช้าง - «Elefanthuset») i badebyen Cha-am i Thailand sammen med sin thailandske kone.[5]Baan Chang dukker ofte norske musikere opp og Nissa spiller og synger gjerne også i Hua Hin og på Den Norsk Sjømannskirken i Pattaya.[6]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler
  • Du ber meg om evighet (1983)
  • Hvordan må du gå ifra meg? (1998)

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]