Nine Elms

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nine Elms
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Wandsworth
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London

Battersea kraftstasjon

Nine Elms er et område langs Themsens høyre bredd sentralt i London, i bydelen Wandsworth. Nine Elms ligger mellom Vauxhall og Battersea. Nine Elms er framfor alt et industriområde, dominert av den nå nedlagte Battersea kraftstasjon og jernbanelinjer fra Waterloo stasjon. Her ligger også New Covent Garden Market og en stor postterminal. Området fikk navnet Nine Elms omkring midten av det 17. århundre etter ei rekke med almetrær som sto langs vegen her.

I 1838 ble endestasjonen for London and Southampton Railway (London and South Western Railway) lagt til Nine Elms, og området har siden vært sterkt prega av jernbanen, selv om endestasjonen i 1848 ble flytta til Waterloo. Den gamle stasjonen fungerte som selskapets verksted fram til 1909, da det ble flytta til Eastleigh. Et gassverk kom opp i 1853 der Battersea kraftstasjon ble reist som et ruvende industrielt monument i 1939. Industrien og infrastrukturen i Nine Elms fikk store skader av tyske bomber under andre verdenskrig.

I 1974 flytta Covent Garden Market til sine nåværende lokaler i Nine Elms. I seinere år har det foregått noe boligbygging i den sørlige delen, med boligkomplekser som Carey Gardens, Patmore og Savona.