Neograss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neograss
Neograss.jpg
Emil og Tore Morten 2010
OpphavNorge Tromsø, Norge, Norge (2010)
Periode2010-
Tidligere navnNeograss Unit
SjangerProgrock
Ambient
Bluegrass
Aktive år2010
PlateselskapTMA Music
Eb Music
Nettstedwww.neograss.no
Medlemmer
Emil Bekkevold
Tore Morten Andreassen
Åsmund Wilter Kildal Eriksson
Aleksander Kostopoulos
Benjamin Mørk
Kjetil Andreassen


Neograss er et progressivt rockeband fra Norge som ble dannet i 2010 med medlemmene Emil Bekkevold (banjo, sang), Tore Morten Andreassen (gitar, mellotron), Åsmund Wilter Kildal Eriksson (kontrabass) og Aleksander Kostopoulos (trommesett). De to sistnevnte er også kjent fra den samiske gruppen Adjágas. Neograss ga ut sin debutplate The Sea of Tranquility 2. august 2010, hvor de forsøker å blande to tilsynelatende svært så ulike sjangre: bluegrass og progrock.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Originalt ble bandet startet opp i 2006 av Emil og TMA som et rent bluegrassband kalt "Neograss Unit".[2] De ble raskt forsterket av Åsmund og Aleksander (kontrabass og trommesett) og tilførte progressive elementer, som Mellotron, odde taktarter og china-symbaler. Dette resulterte i et navneskifte og utgivelsen av deres første album.[3]15. mai 2011 kom bandets andre utgivelse, Smokey Reeds the Bandit, hvor de hyller Jerry Reed og filmen Smokey and the Bandit. Her ble også Benjamin Mørk (mellotron/piano) medlem av bandet.

Stumfilm[rediger | rediger kilde]

Under TIFF's "Stumfilmdagene 2011" på Verdensteatret i Tromsø åpnet Neograss og thrashmetallbandet Defender festivalen med å spille nyskrevet musikk til filmen "The Lost World".[4] Denne konserten ble lydfestet og gitt ut 7. februar 2012.

Emil og Åsmund 2011

Overtru[rediger | rediger kilde]

I februar 2012 gikk Neograss i studio sammen med Tromsø Kammerorkester for å spille inn Overtru fra Yttersia, et album som omhandler norske sagn og myter, da spesielt draugen, huldra og Nøkken.[5] På innspillingen blir det brukt folkeinstrumenter som dulcimer, munnharpe og seljefløyte. Dette er bandets første plate hvor det synges på nordnorsk og har en bevisst endring av tonalitet mot Lydisk b7 for å få frem "folketonesoundet".[6] Platen ble sluppet 26. april med en felles konsert på Studenthuset driv i Tromsø, en konsert som også ble lydfestet og gitt ut 19. desember 2012. Til denne konserten ble Kjetil Andreassen (gitar) et fast medlem i bandet for å avløse TMA slik at han kunne fokusere mer på mellotron.

Duo Holistique[rediger | rediger kilde]

Som et sideprosjekt startet Emil og TMA opp en mellotronikaduo med tanke på å lage remixer av tidligere utgitte Neograsslåter. Det utviklet seg til et fulltidsprosjekt og i 2013 ble den uavhengige samlingen "Musique Pour Urinoirs" gitt ut. En samling som i konsept kan sammenlignes med Brian Enos Ambient 1: Music for Airports. I 2014 kom 3 utgivelser; "Le Duo", "Le Exorcists" og "Nous allons à Nashville".[7]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Konsertalbum[rediger | rediger kilde]

Diverse[rediger | rediger kilde]

  • Future Soundscapes (Holistic Remix) (Singel – 2012)
  • Legenden (Holistic Remix) (Singel – 2012)
  • Snowman (Singel – 2013)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


bandstubbDenne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.