Nedtur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nedtur
Generell informasjon
SjangerDrama
UtgivelsesårNorge 25. april 1980
Prod.landNorge Norge
Lengde90 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørHans Lindgren
ProdusentLaila Mikkelsen
Harald Ohrvik
ManusforfatterHans Lindgren
Foran kamera
MedvirkendeNils Sletta
Sigrid Huun
Helge Jordal
Frøydis Armand
Anne Marie Ottersen
m.fl.
Prod.selskapNorsk Film
Eksterne lenker

Nedtur er en norsk spillefilm fra 1980, regissert av Hans Lindgren. Filmen handler om en musiker og hans venners liv. De sliter med både forhold og ekteskap, og tar ofte en fest sammen. Det blir en nedtur.

Handling[rediger | rediger kilde]

Nils (Nils Sletta) er en selvopptatt ung jazzmusiker som uttrykker seg gjennom musikken. Christian (Helge Jordal) er Nils` venn og jobber som fotograf i et ukeblad. For å tjene ekstra penger tar han også nakenbilder. Christian sliter i ekteskapet sitt med Kari (Frøydis Armand). Nils og Christian tar gjerne en fest sammen og drikker mye. En dag møter Nils narkomane Elin (Sigrid Huun) og de to blir kjærester. Men det blir et vanskelig forhold og de krangler mye. Når Nils en dag reiser ut på turne, gjør han det slutt med Elin. Hun bryter sammen og begynner med narkotika igjen. Christian på sin side blir kastet ut hjemmefra og det går opp for ham hva slags liv han har ført. Det ender med at han får et nervesammenbrudd.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Aftenposten ga filmen terningkast 3, mens VG ga terningkast 4.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norway film clapperboard.svgDenne norske filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.