Nanny McPhee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nanny McPhee
Generell informasjon
Sjangerkomedie-film
Utgivelsesår2005
Prod.landStorbritannia
Lengde97 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKirk Jones
ProdusentTim Bevan
Eric Fellner
ManusforfatterEmma Thompson
MusikkPatrick Doyle
Foran kamera
Hovedrolle(r)Emma Thompson
Colin Firth
Angela Lansbury
Annen informasjon
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
DistributørUniversal Pictures
Premiere27. januar 2006 i USA
Eksterne lenker

Nanny McPhee er en britisk komedie-film fra 2005.

Regissør var Kirk Jones, og filmen ble produsert av Metro-Goldwyn-Mayer Pictures. Emma Thompson har hovedrollen som Nanny McPhee, og andre skuespillere var Colin Firth og Angela Lansbury. Filmen ble sluppet den 28. oktober 2005 i Storbritannia av United International Pictures, og den 27. januar 2006 i USA fra Universal Pictures. En oppfølger, Nanny McPhee and the Big Bang, ble sluppet i 2010.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I det viktorianske Storbritannia er enkemannen Cedric Brown far til syv veldig uregjerlige barn - Simon, Tora, Eric, Lily, Sebastian, Chrissie og Aggie. Han er klønete, men elsker barna sine. Han har siden sin konens død tilbrakt lite tid sammen med barna, og klarer ikke håndtere dem lenger. Barna har hatt en rekke barnepiker, som de systematisk har drevet vekk på grunn av deres dårlige oppførsel og skøyerstreker. De har også stor glede av å plage kokken deres, Mrs. Blatherwick. En dag oppdager Cedric flere referanser til en "Nanny McPhee" over hele hjemmet. Samme kveld under en storm, samtididig som barna forårsaker kaos på kjøkkenet, åpner Cedric døren for å avsløre en grusom kvinne som introduserer seg selv som Nanny McPhee.

Med disiplin, og litt magi, forvandler hun familiens liv. Barna, ledet av Simon, forsøker å spille henne en narrestrek. Men barna begynner gradvis å respektere McPee og spørre henne etter råd. Over tid blir barna litt mer ansvarlige, og hjelper deres klønete far med å løse familie-problemene - noe som også gjør Nanny McPhee mindre og mindre nødvendig i hjemmet deres. Familien støttes økonomisk av Cedrics dominerende og nærsynte svigertante Lady Adelaide Stitch, som krever omsorgsretten over et av barna. Hun ønsker først få den nest yngste datteren Chrissie. Hun truer også med å slutte å støtte familien, med mindre Cedric gifter seg på nytt i løpet av en måned. Hvis dette mislykkes, kommer familien til å miste hjemmet deres - og kan bli tvunget til å skilles.

Desperat forsøke Cedric å sjarmere en enke, fru Selma Quickly. Barna antar at alle ste-mødre er forferdelige kvinner som behandler stebarna sine nærmest som slaver. Barna forsøker derfor å sabotere Mrs. Quickly sitt besøk - og hun reiser sin vei, irritert på Cedric. Etter at de økonomiske problemene blir forklart for søsknene, innser de feilen deres. Barna forsøker å blidgjøre fruen, ved å tilstå at de hadde skylden for å ha ødelagt besøket hennes. Mrs. Quick, fascinert når hun hører om Adelaides rikdom og status, forsoner seg med Cedric og godtar å gifte seg med ham. Barna oppdager imidlertid snart at Mrs. Quickly er grusom og forferdelig, når hun med vilje ødelegger babyen Aggie sin elskede rangle (som tidligere hadde tilhørt deres avdøde mor) og barna forsøker derfor å bli kvitt fru Quickly, selv om dette kan føre til at Adelaide Stitch nekter å støtte familien økonomisk.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Emma Thompson.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]