NTNUs litteraturpris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Prisvinner 2018: Maria Berg Reinertsen (t.h.). T.v.: dekan Anne Kristine Børresen

NTNUs litteraturpris er en pris som deles ut årlig, og alternerer mellom et faglitterært og skjønnlitterært verk. Den ble første gang utdelt i oktober 2017. Prisen er ledd i NTNUs satsing på samarbeid med kulturinstitusjoner i Trondheim og Trøndelag.[1] NTNU har gjennom denne satsingen en samarbeidsavtale med Litteraturhuset i Trondheim. Avtalen omfatter at deler av den økonomiske støtten fra NTNU settes av til NTNUs litteraturpris, som deles ut under Trondheim litteraturfest. Denne festivalen er resultat av et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, Litteraturhuset i Trondheim og NTNU.

Litteraturprisen skal gå til et norskspråklig verk av høy litterær kvalitet. Verket skal være utgitt i løpet av de to foregående år, og det skal være skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag.[2] Juryen består av to medlemmer fra litteraturhuset, to fra NTNU og ett fra Forfattersentrum Midt-Norge.

Prisen er på 20 000 NOK, samt et diplom.

Prismottagere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NTNUs informasjon om kultursamarbeidet med ulike institusjoner
  2. ^ N.N. (6. oktober 2017). «Disse kjemper om NTNUs litteraturpris». Universitetsavisa.no. 
  3. ^ Lundemo, Trygve (21. oktober 2017). «Nyskapende forfatter fikk ny pris». Adresseavisen: 51. 
  4. ^ Bjørgan, Espen Halvorsen (2. november 2018). «Hun vant NTNUs Litteraturpris». universitetsavisa.no. Besøkt 3. november 2018. 
  5. ^ «Arild Vange får NTNUs litteraturpris». Litteraturhuset i Trondheim. 27. oktober 2019. Besøkt 27. oktober 2019.