NORMAL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Logo

Norsk organisasjon for reform av marihuanalovgivningen (Normal) er Norges største ruspolitiske organisasjon for legalisering av cannabis.

Normal ønsker å være en samlende organisasjon for alle som ønsker legalisering og regulering eller avkriminalisering av cannabis, dette være seg av samfunnsmessige, medisinske eller andre årsaker. Normal arbeider for at man skal slutte å straffeforfølge brukere av cannabis, og at det skal bli lovlig å benytte planten til rekreasjonell bruk, som medisin og dyrke den for industrielle formål.

Organisasjonen har siden 2013 ønsket å delta som en seriøs ruspolitisk aktør, og er blant annet medlem i Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon. Normal ønsker «en legalisering med en streng regulering, hvor staten står for alt fra produksjon til regulert salg fra offentlige utsalgssteder»[1] og «en ordning lignende den norske vinmonopolordningen, hvor en har regulerte salgstider og aldersgrenser».[1] Organisasjonen mener at cannabisbrukere har krav på å slippe å kriminaliseres og at de som får problemer med cannabis har krav på frivillig hjelp.[2]

Organisasjonen ble stiftet i 1995, og har hovedsete i Skippergata 14 i Oslo.

Normal grunnla den årlige marihuanamarsjen, en demonstrasjon for legalisering, men er ikke lenger arrangør. Organisasjonen er utgiver av bladet På Høy Tid, som har gått fra å være et papirmagasin med fokus på cannabiskultur og politikk til å bli en mer politisk blogg.

Organisasjonen har lokallag i Bergen, Trøndelag og Tromsø og er assosiert med den amerikanske organisasjonen NORML.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Om Normal». Normal Norge. 10. mars 2016. Besøkt 12. mars 2016. 
  2. ^ «Mindretallet har også krav på rettigheter». Dagbladet. 24. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]