My Fair Lady

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For filmen, se My Fair Lady (film)
My Fair Lady
Julie Andrews Rex Harrison My Fair Lady.JPG
Språkengelsk
Uroppføring15. mars 1956
Fra en amerikansk highschool-oppsetning av musikalen My Fair Lady. Scenen viser blomsterselgersken Eliza Doolittle, faren og andre fattige londonfolk i sangnummeret «Wouldn't It Be Loverly»

My Fair Lady er en amerikansk musikal fra 1956 med tekst av Alan Jay Lerner og musikk av Frederick Loewe. Musikalen bygger på George Bernard Shaws skuespill Pygmalion fra 1913.

Musikalen ble første gang oppført på Broadway i New York i 1956. Siden ble den framført i London, og deretter i Norden. Musikalen ble satt opp i Oslo i 1960 i Andre Bjerkes oversettelse med Mona Hofland i rollen som Eliza Doolittle og Henki Kolstad i rollen som Alfred P. Doolittle. I 1996 ble den også satt opp i en bergensk versjon på Den Nationale Scene i Bergen og i en versjon på Den norske opera.

My Fair Lady ble filmatisert i 1964 med Audrey Hepburn i rollen som Eliza, Rex Harrison i rollen som professor Henry Higgins og Jeremy Brett i rollen som Freddy Eynsford-Hill. Den fikk flere oscar-priser.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


P culture.pngDenne teaterrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.