Museene i Sør-Trøndelag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Museumsforlaget)
Jump to navigation Jump to search
Museene i Sør-Trøndelag AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer993 595 675
Etablert16. desember 2008
HovedkontorTrondheim
Adm. dir.Suzette Paasche
Nettsidemist.museum.no

Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er et norsk aksjeselskap. Etableringen av MiST fant sted den 16. desember 2008. MiST skal med sine enheter (Kystmuseet i Sør-Trøndelag, Orkla Industrimuseum, Museet Kystens Arv, Ringve Museum, Musikkhistoriske Samlinger med Rockheim, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim Kunstmuseum og Trøndelag Folkemuseum/Sverresborg) og samlinger berike samfunnet med kunnskap, forståelse og opplevelse.

MiST skal tilstrebe god tilgjengelighet til museenes samlinger og kompetanse. Basisfunksjonene innsamling, bevaring, forskning og formidling skal være preget av høy kvalitet og sterke fagmiljøer i god kontakt med kolleger nasjonalt og internasjonalt. Selskapet skal arbeide for å styrke det lokale engasjement for kunst, kulturhistorie og kulturverdier. MiST skal videreføre og utvikle driften ved enhetene som inngår i selskapet og handle i samsvar med ICOMs museumsetiske regelverk.

Administrasjonen for museene har kontor i Trondheim.

Selskapets formål er ideelt og selskapet skal ikke betale utbytte til aksjonærene. MiST ledes av et styre på seks medlemmer.

Museene som inngår i virksomheten er:

Styreleder er Rasmus Brodtkorb, mens administrerende direktør er Suzette Paasche.

Museumsforlaget[rediger | rediger kilde]

Museumsforlaget er et norsk nisjeforlag som utgir bøker om kulturarv. Forlaget satser på historie, arkeologi og andre fag som forteller om fortid og nåtid for framtida. Museumsforlaget er eid av Museene i Sør-Trøndelag (MiST) og har kontor i Trondheim. Forlaget ble startet opp i 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]