Museet Kystens Arv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Museet Kystens Arv ble åpnet i 1989 med formål om å bevare og formidle kystkulturen på Trøndelagskysten. Museet har en av landets største samlinger av tradisjonsbåter, eget trebåtbyggeri, utstilling om Lofotdrifta, smie, flere naust, husmannsplass, bruksbåter, sengeplasser, teltplasser og kafé. Museet ligger på Stadsbygd i Rissa ved fjorden, kun 17 kilometer fra Trondheim. Det er ei åpen fin bygd vendt mot sør med utsikt over fjorden. Museet ligger ved utløpet av Prestelva, som er et fint turområde, der også Tinnarosen kafé ligger.

Lofotdrifta[rediger | rediger kilde]

Dette er en fast utstilling bygd rundt båten «Den siste viking», en storfembøring bygget for 75 år siden i etterkant av utgivelsen av boka skrevet av Johan Bojer. Den gir et innblikk i livet til lofotfiskerne for over hundre år siden.

Båtbyggeriet[rediger | rediger kilde]

På Båtskott trebåtbyggeri bygges båter fra 8 til 60 fot. De har spesialisert seg på bygging av tradisjonelle klinkbygde båter fra Midt-Norge.

Segling og båtutleie[rediger | rediger kilde]

Museet har et stort antall bruksbåter til utleie,- med og uten mannskap hvor man kan lære å segle råseglbåt. Den største er åfjordsbåten «Den siste viking II» på 54 fot som kan ta 20 personer.