Mr. Peabody & Sherman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mr. Peabody & Sherman
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 7. februar 2014 (2014-02-07) (Storbritannia)[2]
  • 7. mars 2014 (2014-03-07) (USA)[3]
Prod.landUSA
Lengde92 min[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRob Minkoff
Produsent
  • Alex Schwartz
  • Denise Nolan Cascino
ManusforfatterCraig Wright
Basert påPeabody's Improbable History 
av Ted Key
MusikkDanny Elfman[4]
KlippMichael Andrews
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett145 millioner USD[5]
Totalomsetning275,7 millioner USD[5]
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Mr. Peabody & Sherman er en amerikansk animert komisk science fictionfilm fra 2014.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Mr. Peabody er en begavet antropomorfisk hund som bor i New York City. Han oppdrar sin adopterte menneskesønn, 7 år gamle Sherman, og veileder ham gjennom historien ved hjelp av WABAC, en tidsmaskin. De besøker blant annet Marie Antoinette i Versailles under den franske revolusjonen i 1789. Når de blir tatt til fange blir Peabody nesten sendt til en guillotin for å bli henrettet av Maximilien Robespierre, men han unnslipper så vidt sammen med Sherman gjennom en kloakk i Paris. En dag går Sherman til skolen for hans aller første skoledag. Han havner i en slåsskamp med en jente i klassen som heter Penny Peterson. Peabody blir deretter sendt til rektor Purdy, ettersom Sherman bet Penny i selvforsvar. Han blir også konfrontert av Grunion fra barnevernet, som mistenker at Shermans oppførsel kommer fordi han blir oppdratt av en hund.

Barnevernet planlegger å besøke deres hjem for å undersøke om Mr. Peabody er uegnet som forelder. Peabody inviterer Penny og hennes foreldre, Paul og Patty, til middag for å forsone seg før Grunion kommer. Penny kaller Sherman en løgner fordi han hevder å ha førstehånds-kunnskap om historie. Til tross for Peabody's instruksjoner, viser Sherman dem WABAC for å bevise at han har rett, og tar Penny med inn i fortiden til det gamle Egypt i år 1332 for de møter Tutankhamon. Sherman vender hjem til nåtiden, for å få hjelp fra Mr. Peabody som klarer å redde Penny.

Men WABAC går tom for strøm, og de må stoppe i Renessansen i Firenze i år 1508. De møter Leonardo da Vinci som er opptatt med Mona Lisa. De gjenopptar tidsreisen, men et svart hull fører til en nødlanding under Den trojanske krig i år 1184. Peabody forsøker å redde Penny og Sherman, men de tror at han dør i ett forsøk på å hjelpe dem. De kommer seg til nåtiden, og det viser seg at Peabody også overlevde tidsreisen deres. Men som følge av tidsreisene deres kommer en rekke historiske karakterer og gjenstander fra fortiden plutselig inn i nåtiden. Deriblant større gjenstander som en Sfinks, Titanic og Santa Maria del Fiore fra Firenze.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «MR PEABODY & SHERMAN (U)» (engelsk). British Board of Film Classification. 23. januar 2014. 
  2. ^ Turner, Laura (16. oktober 2013). «20th Century Fox DreamWorks sponsors Regent St Xmas lights». CWB Online (engelsk). Arkivert fra originalen 29. oktober 2013. Besøkt 18. april 2016. 
  3. ^ «DreamWorks Animation Pushes Back Release for 'Mr. Peabody & Sherman'». The Hollywood Reporter (engelsk). 5. februar 2013. 
  4. ^ Kelly, Laura (17. oktober 2013). «Danny Elfman Interview: "This is Daunting in the Extreme..."». Big Issue (engelsk). Arkivert fra originalen 20. september 2014. Besøkt 18. april 2016. 
  5. ^ a b «Mr. Peabody & Sherman (2014)» (engelsk). Box Office Mojo. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]