Mot alle odds

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Against All Odds
Nasjonalitet USA
Språk Engelsk
Regissør Taylor Hackford
Manus Daniel Mainwaring (manus, 1947)
Eric Hughes
Produsent William S. Gilmore
Taylor Hackford
Medvirkende Rachel Ward
Jeff Bridges
Musikk Larry Carlton
Sjeffotograf Donald E. Thorin
Klipp Fredric Steinkamp
William Steinkamp
Filmselskap Columbia Pictures
Utgitt USA 1984
Lengde 128 min
Aldersgrense 16 år Norge (1984)

Mot alle odds (originaltittel: Against All Odds) er en amerikansk spillefilm fra 1984 i sjangeren krim-thriller-romanikk. Hovedrollene spilles av Rachel Ward og Jeff Bridges. Regi er ved Taylor Hackford.

Handling[rediger | rediger kilde]

Terry Brogan faller i unåde hos ledelsen i det lokale rugbylaget og sparkes ut. Av en gangster-kamerat blir så den kyniske Brogan leiet for å finne Jessie Wyler (Ward) – den forsvunne elskerinnen til den brutale nattklubbeieren Jack Wise (James Woods). I følge Jack har Jessie stukket ham ned og forduftet med 50 000 dollar. Men Terry glemmer raskt oppdraget sitt da han finner – og forelsker seg i hodestups i – den vakre Jessie på en meksikansk øy. Problemene oppstår når Jack sender håndlangeren sin Hank Scully (Alex Carras) for å hente de elskende hjem. Drevet av begjær etter den mystiske unge kvinnen, vikles Terry raskt inn i ett nett av korrupsjon, forræderi og mord.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen ble blant annet kjent på grunn av soundtracket «Against All Odds (Take a Look at Me Now)» av Phil Collins. Sangen ble Oscar-nominert for beste musikk i 1985.

Mot alle odds er en nyinnspilling av Out of the Past fra 1947.

I rollene[rediger | rediger kilde]