Moses Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Moses Hansen
Født17. juni 1941Rediger på Wikidata (80 år)
Lolland kommuneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PredikantRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata

Moses Hansen (fødenavn Mogens Hansen, født den 17. juni 1941) er en omstridt dansk predikant og leder for den kristne bevegelsen Vægterne. Hansen har blant annet uttalt at islam er dobbelt så farlig som nazismen og kommunismen til sammen, og omtaler seg selv som en jihadist for Jesus.[1] Han har også tatt til orde for at muslimske palestinere bør tvangsdeporteres til Afghanistan.[2]

Hansen ble særlig lagt merke til i forbindelse med sitt selverklærte korstog mot islam og hedenskap på Nørrebro i august 2002, da han sammen med Vægterne, Faderhuset og flere høyreekstremister arrangerte torgmøter fire dager på rad.[3] Disse møtene ble møtt med bredt sammensatte demonstrasjoner med utgangspunkt i lokalmiljøet.[4] Han har også markert seg som en krass kritiker av Ungdomshuset, og arrangerte i desember 2006 en uke med bønnemøter for å bekjempe det han har kalt demonene i Jagtvej.[5]

I 2003 deltok han og andre danske kjendiser i reality-tv-serien Big Brother VIP. Der fortalte han blant annet om et pedofilt forhold med en åtte år gammel gutt da han selv var 16. Han fortalte også at han en gang nesten drepte sin nyfødte datter ved å kaste henne i veggen i raseri da hun ikke ville slutte å gråte, samt kastet en kniv etter sin kone. Dette førte til at de andre deltagerne ble såpass nervøse av å være i samme hus som Hansen at han måtte forlate Big Brother [1] Arkivert 30. september 2007 hos Wayback Machine..

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Før han ble frelst var Hansen hippie, og har vært omtalt som både alkoholiker og narkoman.[6]

Etter en utdannelse som lærer og en lærerjobb på Bornholm forlot han jobb, hus og hustru og flippet i flere år ut, hvor han på jakt efter livet, reiste jorden rundt som hippie og vagabond. På reisen arbeidet han blant annet i en kobberminene ved Rødehavet. Videre har han krysset Saharas ørken, og var villsvin- og diamantjeger i Sør-Amerika jungler. I disse år endte han som alkoholist og stoffmisbruker og kom inn i det kriminelle miljø. Flere av hans venner døde. Forsøkte så å ta sitt eget liv da han var på en strand i New Zealand [2].

Har ellers utgitt en selvbiografi med tittelen På jagt efter livet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kim Sørensen (11. januar 2007). «Moses Hansen på takkemarch i sin hjemegn». Kristeligt Dagblad. Arkivert fra originalen 27. september 2007. Besøkt 2. februar 2007. 
  2. ^ Moses Hansen/Rune Engelbreth Larsen. «Indvandrerfjendsk polemik og propaganda». Humanisme.dk. Besøkt 2. februar 2007. 
  3. ^ Martin Lindblom (12. august 2002). «Moses vender tilbage til Nørrebro». PåGaden. Arkivert fra originalen 25. september 2007. Besøkt 2. februar 2007. 
  4. ^ «Nørrebro afsporede korstoget». Dagbladet Arbejderen. 14. august 2002. Arkivert fra originalen 16. juli 2007. Besøkt 2. februar 2007. 
  5. ^ Martin Lindblom (5. desember 2006). «Moses Hansen mobiliserer mod Ungdomshuset». Modkraft. Besøkt 2. februar 2007. 
  6. ^ «Guds børn». Chili Magazine. 2. november 2004. Arkivert fra originalen 10. august 2007. Besøkt 2. februar 2007.