Vægterne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vægterne er en dansk kristen bevegelse som er knyttet til pinsemenigheten Apostolsk Kirke i Kolding. Bevegelsen ledes av Moses Hansen, som er bevegelsens eneste ansikt utad.

Bevegelsen er en apokalyptisk bevegelse som mener at verdens ende er nær, og at menneskene må gjøre opp for sine synder. Dette innebærer blant annet sterk støtte til Israel i og med tråd med den bibelske profetien om at jødene skal vende tilbake til sitt historiske opphavsområde. Det betyr også at muslimer og andre «vantro» må bekjempes. I tråd med dette har bevegelsen arrangert det de omtaler som et korstog mot islam i innvandrerbydelen Nørrebro og har i det siste markert seg gjennom bønnemøter for å drive ut det de omtaler som demonene i det selvstyrte autonome Ungdomshuset. Enkelte uttalelser fra bevegelsen har endog fått Apostolsk Kirke til å ta avstand fra deler av bevegelsens virke.[1]

På tross av sin tilknytning til Apostolsk Kirke, med i underkant av 2 500 medlemmer, er Vægterne en liten bevegelse, som i sine aktiviteter blant annet har samarbeidet med Faderhuset og ulike høyreekstreme aktivister.[2] Bevegelsen gir ut bladene Blæs Alarm og Korstogsbulletinen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Niels Thure Krarup. «Moses Hansen går i jihas». Kristelig Pressebureau. Arkivert fra originalen 28. september 2007. Besøkt 2. februar 2007. 
  2. ^ Martin Lindblom (12. august 2002). «Moses vender tilbage til Nørrebro». PåGaden. Arkivert fra originalen 25. september 2007. Besøkt 2. februar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]