Morbid Angel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Morbid Angel
OpphavTampa, Florida, USA
SjangerDeath metal
Aktive år1983-i dag
PlateselskapEarache (1988-2004)
Giant Records (1992-1996)
For tiden uten kontrakt
Nettstedwww.morbidangel.com
Medlemmer
Trey Azagthoth
Pete Sandoval
David Vincent
Tidligere medlemmer
Mike Browning
Wayne Hartsell
Dallas Ward
Richard Brunelle
Kenny Bamber
Sterling Von Scarborough
Steve Tucker
Erik Rutan
Jared Anderson
Tony Norman
John Ortega
Michael Manson
Andre forhold

Morbid Angel er et amerikansk death metal-band dannet i 1983. Det britiske musikkbladet Terrorizer ranket to Morbid Angel-album i sin «Top 40 Greatest Death Metal Albums», med Altars of Madness på nr.1. Gruppens sanger er komplekse i sine arrangementer, grunnet gitaristen Trey Azagthoth og trommeslageren Pete Sandovals betydelige tekniske ferdigheter. Sandoval spilte også i grindcore/death metal-bandet Terrorizer.

Historie[rediger | rediger kilde]

Morbid Angel var det første death metal-bandet som hadde en anelse suksess i bredere lag, som for eksempel å ved få kontrakt med Giant Records i 1992, og å få musikkvideoen for sangen «God of Emptiness» vist på en episode av Beavis and Butthead.

De opprinnelige lyriske temaene fokuserte for det meste på satanisme og anti-kristne emner, men fra det andre albumet, Blessed Are the Sick, beveget tekstene seg sakte mot de gamle sumeriske gudene, selv om mye av dette er hentet fra Simon Necronomicon, som var influert av sumerisk mytologi, i tillegg til forfatteren H. P. Lovecraft[1], og en tiltrekning til Romerriket. Anti-religiøse elementer gjennomsyret dog fortsatt tekstene.

Morbid Angels album har blitt utgitt med titler i stigende alfabetisk orden. Bandet er for tiden i ferd med å skrive og spille inn et nytt studioalbum for utgivelse en gang i 2007, og vil sannsynligvis fortsette trenden med en tittel som begynner med bokstaven «I».

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Vinylnet Record Label Discographies. link. – Earache Records catalogue numbers.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]