Pete Sandoval

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Pete Sandoval
PicsPete2.jpg
Født 21. mai 1963
Santa Ana
Nasjonalitet USA, El Salvador

Pete Sandoval (født 21. mai 1963 i Santa Ana, El Salvador) er en kjent trommeslager innen ekstrem metal-verdenen.

Hans første betydelige stint som trommeslager var for grindcore-bandet Terrorizer, som ble dannet midt på 1980-tallet, og hvor han begynte å vise frem sitt talent. Sterkt påvirket av grindcore-musikken rundt seg utviklet Sandoval raskt sine ferdigheter som trommeslager med lite formell opplæring eller musikalsk utdanning.

I 1988 ble Sandoval invited til å bli med i death metal-bandet Morbid Angel. Samtidig ble den opprinnelige lineup'en i Terrorizer oppløst etter at Sandoval og gitaristen Jesse Pintado (som deretter sluttet seg til Napalm Death) hadde forlatt gruppen.

Enkelte nevner Sandoval som den trommeslageren som har bidratt mest til å innføre rytmisk presise blast beats i vanlig bruk. Selv om variasjoner av blast beats hadde forekommet i flere tiår, så bygde Sandoval videre på idéen med sin egen tilnærming og ble raskt en foregangsmann for bruken av konseptet i Morbid Angels musikk.

Sandoval er også blant de første ekstrem metal-trommeslagere som brukte akustiske trommetriggere; en praksis som engang ble foraktet og sett på som «juks». Og han bibeholder fortsatt den ekstreme perkussive formelen han selv har bidratt til å skape. Uttrykk som er blitt brukt for å beskrive han er blant annet «Pete the Feet» og «The Commando».

Interessant nok, så hadde Sandoval aldri brukt to stortrommer før han ble med i Morbid Angel. Han måtte øve ofte for å få føttene sine til å henge med, og spilte inn Altars of Madness bare et par måneder etter at han sluttet seg til gruppen. I følge Morbid Angels gitarist Trey Azagthoth kom bandet fra tid til annen inn i øvingslokalet og fant Sandoval sloknet over trommesettet. Etter å ha blitt vekt opp sa han umiddelbart: «På tide å komme seg tilbake på jobb igjen!»[1]

Sandoval kalles ofte ved sitt tilnavn, «Commando».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mudrian, Albert (september 2004). Choosing Death: The Improbable History of Death Metal & Grindcore. Feral House. ISBN 978-1-932595-04-8.