Monster Allergy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Monster Allergy er en tegneserie inspirert av manga. Den ble lansert i mars 2003 etter en idé av Katja Centomo, som også er seriens forfatter. I likhet med W.I.T.C.H. blir Monster Allergy laget av italienske Disney-tegnere.

Serien foregår i den fiktive byen Bigburg, og begynner når Beate Poteta (originalnavn Elena Patata) gjør seg til venns med Zick, den bleke og innadvente nabogutten. Zick er synsk, og kan blant annet se at spøkelser og monstre finnes overalt blant oss. Derfor blir huset hans brukt som soningsanstalt av Timothy-Flått, et monster maskert som katt. Timothys offisielle oppgave er å bevokte mistilpassede monstre, men egentlig er han der like mye for observere Zicks utvikling. Beate er ikke synsk, men tror på Zick når han forteller hva han ser.

Fortellerstilen er en blanding av ambisiøs «fantasy» i stil med Harry Potter, og burlesk humor som kan minne om den en finner i bøker av Roald Dahl. Serien er særlig populær i Frankrike og Italia, og siden sommeren 2004 har den også gått som månedsblad i flere nordiske land, blant annet Norge. Egmont Serieforlaget måtte imidlertid legge ned sin bladutgave, tilsynelatende grunnet for dårlig salg. En tegnefilmserie som tett følger tegneseriens stil begynte på TV i 2005, og har siden 2006 vært vist på NRK1.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata