Moaning Lisa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simpsons-episode
«Moaning Lisa»
Episode nummer 6
Sesong 1
Produksjonskode 7G06
Originalt vist 11. februar 1990
Vist i Norge -
Tavlespøk«I will not instigate revolution»
SofaspøkFamilien Simpson setter seg i sofaen, Maggie spretter av og Marge tar imot henne
GjesteskuespillerRon Taylor som Bleeding Gums Murphy
Regissør Wes Archer
Manusforfatter Al Jean & Mike Reiss
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 1
# Tittel
1 «Simpsons Roasting on an Open Fire»
2 «Bart the Genius»
3 «Homer's Odyssey»
4 «There's No Disgrace Like Home»
5 «Bart the General»
6 «Moaning Lisa»
7 «The Call of the Simpsons»
8 «The Telltale Head»
9 «Life on the Fast Lane»
10 «Homer's Night Out»
11 «The Crepes of Wrath»
12 «Krusty Gets Busted»
13 «Some Enchanted Evening»
14 «[[]]»
15 «[[]]»
16 «[[]]»
17 «[[]]»
18 «[[]]»
19 «[[]]»
20 «[[]]»
21 «[[]]»
22 «[[]]»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«Moaning Lisa» var den sjette halvtimeslange sesongen av TV-serien Simpsons som ble vist på TV. Den ble opprinnelig vist i USA for første gang den 11. februar 1990.

Episoden handler om Lisas depresjon og hennes forsøk på å stenge den inne ved å spille saksofon.

Handling[rediger | rediger kilde]

Lisa våkner en morgen med et akutt tilfelle av blues. Læreren hennes oppdager tristheten hennes og sender med henne en lapp hjem til foreldrene. Homer og Bart bruker imidlertid tiden på å spille et videospill. Bart har 48 seire på rad, og bruker bare én runde på å slå hodet av Homers bokser på skjermen. Mens Homers bokser ligger nede for telling gir Marge ham lappen fra Lisas lærer. Ingen ting foreldrene sier kan gjøre Lisa gladere.

Lisa sniker seg ut av rommet sitt da hun hører musikk fra det fjerne. Hun følger etter lyden, og finner en sjelfull saksofonspiller, Bleeding Gums Murphy, som spiller blues. Murphy lærer Lisa hvordan hun skal uttrykke følelsene sine igjennom saksofonen.

Senere, da Marge kjører Lisa til skolen, forteller Marge henne at hun skal smile uansett hvordan hun føler seg innvendig. Marge ser at Lisa skjuler sine ekte følelser og at klassekameratene hennes utnytter henne, så hun sier at det kanskje er best å være seg selv, og da blir Lisa gladere igjen.

I mellomtiden får Homer leksjoner fra en lokal videospillmester slik at han kan få omkamp mot sønnen. Akkurat i det han er i ferd med å vinne, plugger Marge ut TV-en for å fortelle at Lisa har det bra igjen. Bart griper muligheten til å beholde sin ubeseirede status som boksechampion, og forteller glisende at han har trukket seg tilbake fra bokseringen. Senere besøker familien Simpson en jazzklubb for å høre Bleeding Gums Murphy synge en sang som er skrevet av Lisa.