Mission: Impossible (videospill fra 1998)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mission: Impossible
UtviklerOcean Software
UtgiverOcean Software
ProdusentBruno Bonnell
ForfatterHubert Chardot
PlattformNintendo 64
PlayStation[1]
Utgivelse11. september 1997
SjangerTredjepersonsskytespill
ModusEnspiller
AldersgrenseTeen (ESRB)

Mission: Impossible er et videospill fra 1998 basert på filmen med samme navn fra 1996 og lansert av Nintendo 64 i 1998 og PlayStation i 1999.

Spilleren skal kontrollere karakteren Ethan Hunt gjennom 20 nivåer. På hvert nivå skal spilleren gjennomføre en rekke mål som inkluderer å samle en rekke gjenstander, sette eksplosiver på spesifikke mål, eller nøytralisere forskjellige motstandere. En del nivåer kan fullføres ved at spilleren bruker en rekke høyteknologiske gadgets, og infiltrere strengt bevoktede områder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jim Phelps, leder for Impossible Missions Force (IMF), mottar en melding om et terror-komplott som blir planlagt en forlatt ubåtbase fra andre verdenskrig. Der planlegger de å sende missiler mot et rivaliserende nasjoner. Phelps utplasserer derfor IMF-agentene Ethan Hunt, John Clutter og Andrew Dowey for å stoppe terroristenes planer ved å infiltrere basen og ødelegge ubåten som bærer missilene. Men samtidig kidnapper Alexander Golystine, som er ansatt ved Russlands ambassade i Praha, IMF-agent Candice Parker og stjeler halvparten av CIA sin liste over alle IMF-agenter.

Selv om listen er ubrukelig uten den andre halvdelen av listen, besitter ambassaden en kraftig superdatamaskin som kan være i stand til å knekke koden for å åpne dokumentet. Når IMF-agent Robert Barnes forsvinner kort tid senere, sender Phelps inn Ethan Hunt for å finne listen, redde Candice Parker og oppdage hva som har skjedd med Robert Barnes. Etter å ha kommet seg gjennom et underjordisk lager og KGB-hovedkvarteret, oppdager Hunt at Barnes allerede er død. Fordi CIA mistenker at noen hjalp Ethan Hunt i Praha, blir han tatt inn til avhør ved CIA sitt hovedkvarter i Langley, hvor han blir anklaget for å være en dobbeltagent. Hunt blir derfor nødt til å stikke av, og finne den virkelige dobbeltagenten og renvaske seg selv.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]