Hopp til innhold

Miraklet i Milano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miraklet i Milano
Generell informasjon
SjangerKomedie / Drama / Eventyr
Utgivelsesår1951
Prod.landItalia
Lengde1 t. 40 min.
SpråkItaliensk
AldersgrenseA (Norge)
Bak kamera
RegiVittorio De Sica
ProdusentVittorio De Sica
ManusforfatterCesare Zavattini
Vittorio De Sica
Suso Cecchi d'Amico
Mario Chiari
Adolfo Franci
MusikkAlessandro Cicognini
SjeffotografAldo Graziati
KlippEraldo Da Roma
Foran kamera
Hovedrolle(r)Emma Gramatica
Francesco Golisano
Annen informasjon
FilmformatSort-hvitt / 1.37 : 1
Premiere8. februar 1951 (Italia)
17. desember 1951 (USA)
Eksterne lenker

Miraklet i Milano (italiensk originaltittel Miracolo a Milano) er en italiensk spillefilm fra 1951 regissert av Vittorio de Sica. Manus ble skrevet av De Sica sammen med Cesare Zavattini og bygger på Zavattinis roman Totò il Buono («Toto den gode»). Hovedrollene spilles av Francesco Golisano og Emma Gramatica, mens sentrale biroller spilles av Paolo Stoppa og Guglielmo Barnabò.

Filmen er en neorealistisk fabel som på en humoristisk og satirisk måte beskriver livet til en broket forsamling av fattige i en liten brakkeby på et jorde utenfor Milano i etterkrigstidens Italia. Gruppen ledes av waisenhusgutten Toto som ender med å gjøre mirakler, da de trues med å bli jaget fra tomta de har slått seg ned på.

Filmen vant Gullpalmen i Filmfestivalen i Cannes i 1951.

Handling[rediger | rediger kilde]

Som baby blir Totò adoptert av Lolotta, en klok og snill gammel kvinne. Men når Lolotta dør, må han flytte til et barnehjem. I voksen alder forlater Totò dette barnehjemmet, og havner i et område i utkanten av Milano. En gruppe forretningsmenn kommer, og ønsker eiendomsrett over hele området. Olje blir oppdaget under kolonien. Det dannes en fontene midt i byen, og dette antas først å være vann.

I denne perioden får Totò en magisk due fra Lolottas spøkelse, og han bruker kreftene til å gi ønsker til de som spør ham om hjelp. Leiren får et mer surrealistisk utseende når hvert hemmelige ønske blir oppfylt. Til slutt blir duen tatt tilbake av to engler. Uten duenes beskyttelse blir området snart overkjørt av politiet, og beboerne blir kjørt vekk for å bli fengslet.

Rollebesetning (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]