Miller's Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miller's Girl
Generell informasjon
GenreDramafilm, thriller
Utgivelsesår2024
NasjonalitetUSA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJade Halley Bartlett Rediger dette på Wikidata
ManusJade Halley Bartlett Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver
MusikkElyssa Samsel Rediger dette på Wikidata
FotoDaniel Brothers Rediger dette på Wikidata
KlippVanara Taing Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJenna Ortega, Martin Freeman, Dagmara Dominczyk, Christine Adams, Bashir Salahuddin, Gideon Adlon Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapPoint Grey Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lions Gate Films
InterCom[1]
Premiere(r)26. januar 2024 (USA)
14. mars 2024 (Tyskland)[2][3]
25. januar 2024 (Ungarn, Irak)[1]
Eksterne lenker

Miller's Girl er en amerikansk erotisk thriller fra 2024 regissert av Jade Halley Bartlett, som også skrev manus. Hovedrollene spilles av Martin Freeman og Jenna Ortega, som henholdsvis en lærer og en student som innleder en affære. Filmen ble sluppet i USA av Lions Gate Films den 26. januar 2024.

Handling[rediger | rediger kilde]

Cairo Sweet, en 18 år gammel kvinne, bor alene i sin velstående families herskapshus i Tennessee. Begge foreldrene hennes arbeider som advokater og er på forretningsreise, samtidig som Cairo skal gjennomføre det siste året sitt på videregående. Cairo tar en klasse som blir undervist av lærer Jonathan Miller, og hun imponerer ham med sin brede kunnskap innen litteratur og hennes kjennskap til Millers egen bok kalt «Apostrophes and Ampersands»

Miller har ikke skrevet noe etter han giftet seg, og begynte å undervise. Hans kone, Beatrice, er en mer vellykket forfatter som nå forakter ektemannens mangel på ambisjoner og manglende evne til å finne på nytt materiale. Cairo er nødt til å skrive et essay for å søke opptak til Yale University, med emnet som "den største prestasjonen til dags dato" men hun finner ikke på noe særlig å skrive om. Winnie, Cairos beste venn, ber henne oppleve spenningen i en affære me en lærer, slik Winnie har tenkt å gjøre med skolens gym-lærer Boris Fillmore - som er Millers bestevenn.

Når han legger merke til den intellektuelle forbindelsen mellom Cairo og Miller, foreslår Winnie at Cairo forfører Miller. Cairo og Miller begynner å tilbringe mer og mer tid sammen utenfor klasserommet, og deler felles interesser i romaner, dikt og kultur. De begynner snart en affære, noe ledelsen ved skolen får høre om. Til tross for at han påstår at det ikke hadde skjedd noe upassende mellom dem, må Miller ta det fulle ansvaret som den mer voksne i situasjonen - noe som resulterer i at han snart blir suspendert som lærer. Dette forårsaker også en rift i vennskapet hans med Fillmore, som klandrer ham for ikke å sette grensene hans som lærer.

En krangel med Beatrice om hva som har skjedd får Miller til å endelig lufte sitt undertrykte sinne mot sin kone, og påpeker den giftige naturen til ekteskapet deres. Når han innser hva Cairos handlinger hadde gjort med Miller, ber Winnie henne trekke tilbake anklagene mot ham. Men Cairo nekter, og kaller Millers fall som lærer for hennes "største prestasjon til dags dato" og hun skriver om disse erfaringene i et essay i samme stil som Miller brukte i boken sin. Miller, etter å ha nådd bunnen som lærer, blir etter hvert inspirert for første gang på mange år, bestemmer seg endelig for å skrive en ny bok.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Martin Freeman som Jonathan Miller
  • Jenna Ortega som Cairo Sweet
  • Dagmara Domińczyk som Beatrice June Harper
  • Bashir Salahuddin som Boris Fillmore
  • Gideon Adlon som Winnie Black
  • Christine Adams som Joyce Manor

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartása, besøkt 25. januar 2024[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.filmstarts.de[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ LdiF-ID 622139[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]