Mick Glossop

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
England Mick Glossop
Født22. des. 1957Rediger på Wikidata (65 år)
Nottinghamshire
Beskjeftigelse Ingeniør, audioingeniør, plateprodusent, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock, Pop, new wave, punk
Aktive år1970

Mick Glossop (født 18. mars 1949 i Nottinghamshire) er en engelsk plateprodusent og lydtekniker kjent for sitt teknikerarbeid med new wave og punk–grupper som Magazine, Public Image Ltd, Penetration og The Ruts. Glossop har også hatt stor suksess som plateprodusent gjennom 1980-tallet og utover med artister og band som The Waterboys, Furniture, The Wonderstuff, Van Morrison, Mike Oldfield, David Bedford, Tangerine Dream, Frank Zappa, Ian Gillan og John Lee Hooker.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Glossop hadde bakgrunn fra små bandprosjekter og et kortvarig universitetsopphold innen elektronikk da hans musikalske karriere startet. I 1970 ble han forespurt om å være assisterende lydtekniker i Wessex Studios under innspillingen av «Lizard», som var det tredje i rekken av King Crimson. Etter denne jobben var han assisterende lydtekniker på flere innspillinger av The Moody Blues, Georgie Fame, Alan Price og Stevie Wonder før han omsider flyttet til Nova Studios i Marble Arch i 1972. Her fortsatte han med samme jobb med band og artister som Joe Cocker, The Sweet, Paul Ryan, Jade Warrior og Billie Davis for etterhvert å bli forfremmet til lydtekniker.

I 1973 fikk Glossop tilbud om et års engasjement som lydtekniker i Montréal, hvor han ble kjent med den franske delen av musikkindustrien. Som følge av dette fikk han i 1974 et tilbud fra det fransk–canadiske bandet Offenbach om å mikse musikken på deres dokumentarvideo fra Frankrike, som var regissert av den kjente franske regissøren Claude Faraldo. I 1975 var han tilbake i Europa og ble siden tilbudt jobben som lydteknikersjef hos Virgin Records og deres studio The Manor i Oxfordshire.

Etter ombyggingen av studioet fikk han muligheten til å arbeide med Mike Oldfield, Mott The Hoople, Kiki Dee, David Bedford, Tangerine Dream og Gong, noe som siden ledet han til arbeider med Van Morrison og Frank Zappa. Gjennom Peter Bardens, som var en tidligere keyboardist i Van Morrison, ble han også forespurt om å være medprodusent i Camels utgivelse «Breathless» i 1978.

Året etter dro Glossop til det nybygde studioet The Townhouse i London, som på den tiden ble regnet som et av verdens beste innspillingsstudio. I 1980 forlot likevel Virgin Records og startet som frilanser hvor han arbeidet med flere prosjekter som blant andre 15 album med Van Morrison, utgivelsen «Joe’s Garage» av Frank Zappa, fire album med Lloyd Cole, «Magic» av Ian Gillan, «Making Contact» av UFO, «The Whole Of The Moon» og «This Is The Sea» av The Waterboys, «Never Loved Elvis» og «The Size Of A Cow» av The Wonderstuff, nummer én–singelen, «Dizzy» av samme gruppe, og «The Happy Club» av Bob Geldof. Som følge av suksessen fra disse utgivelsene har Glossop anskaffet sitt eget studio hvor han har jobbet siden. Innen filmindustrien har Glossop for øvrig vært musikkansvarlig for filmen «The 51st State», med Samuel L. Jackson i hovedrollen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]