Michel Roger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Michel Roger (født 9. mars 1949 i Poitiers) er en fransk jurist og statstjenestemann, som siden 29. mars 2010 er statsminister i Monaco.[1]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Roger er utdannet jurist med doktorgrad i privatrett. Etter endt utdannelse arbeidet som advokat og i Frankrikes departement for planlegging og regional utvikling, før han fra 1981 til 1986 ved Université de Poitiers. Roger arbeidet deretter i utdanningsdepartementet, før han fra 1982 til 1998 arbeidet i det franske Senatet. Fra 2002 til 2008 var han rådgiver for Jean-Pierre Raffarins regjering. I 2007 ble han medlem av Monacos høyesterett.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Roger har mottatt en rekke franske ordener: Han er offiser Æreslegionen og av Den nasjonale fortjensorden, kommandør av De akademiske palmer, samt ridder av Ordenen for landbruksfortjenester og av Ordenen for kunst og litteratur. Han er utnevnt til kommandør av Vatikanets Sankt Gregor den stores orden og er storoffiser av Ridderordenen av Den Hellige Grav i Jerusalem. Roger er også ridder av den rumenske Nasjonale fortjenstorden og Den burkinske fortjenstorden (Burkina Faso).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Le Ministre d'Etat», Monacos regjering.