Michael Stipe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Michael Stipe

John Michael Stipe (født 4. januar 1960 i Decatur, Georgia) er opprinnelig medlem, hovedsanger og den kreative «hjernen» i det amerikanske rockebandet R.E.M.

Stipe har blitt kjent (og til tider parodiert) for den «mumlende» sangstilen tidlig i sin karriere og for sine komplekse og surrealistiske tekster, samt sin sosiale og politiske aktivisme. Stipe og de andre R.E.M-medlemmene har blitt «gudfedre» for alternativ rock og er kanskje det første bandet i sjangeren til å oppnå mainstreamsuksess.

Stipe møtte Peter Buck, Bill Berry og Mike Mills i 1980, mens han studerte fotografi og malingUniversity of Georgia. De grunnla R.E.M det året og ga ut sin debutsingel, «Radio Free Europe», på Hib-Tone. Sangen ble en collegeradio-suksess, og bandet signerte med I.R.S. Records for å slippe albumet Chronic Town og EP ett år senere.

Den avdøde sangeren for Nirvana, Kurt Cobain, var også en av Michaels nærmeste venner. I følge Stipe, planla de et samarbeidsprosjekt, men rakk ikke å spille inn noe før Kurt Cobain døde. Han er også gudfaren til Courtney Love og Kurt Cobains datter, Frances Bean Cobain.

Stipe er åpent homofil.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Michael Stipe No Longer Trapped In The Closet – artikkel på Stereogum, besøkt 18. mars 2008.