Mellieħa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mellieħa
Malta - Mellieha + Mellieha Bay (Keppel) 02 ies.jpg

Flagg

Våpen

LandMalta Malta
ØyMalta
RegionReġjun Tramuntana
StatusLokalrådsområde
PostnummerMLH
Areal22,6 km²
Befolkning10 087 (2014)
Bef.tetthet446,33 innb./km²
Høyde o.h.150 meter
Nettsidemellieha.gov.mt/
Politikk
OrdførerDario Vella
Map
Mellieħa
35°57′00″N 14°22′00″Ø

Mellieħa (maltesisk: il-Mellieħa [ɪl mɛˈlːɪːħɐ]) er en by i den nordre regionen på Malta. Byen har en befolkning på 11,389 i 2019. Mellieħa er et populært turiststed, med flere sandstrender.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Byen Mellieħa befinner seg på toppen av en samling av bakker på nord-vestkysten av Malta. Mellieħa består av områdene Mellieħa heights, Santa Maria Estate, Il-Qortin, Ta' Pennellu, Ta' Masrija og Tal-Ibraġ. De nærliggende landsbyene Manikata og Selmun faller også inn under Mellieħa.

Byen ligger over Mellieħabukten, som også består av Għadirabukten, hvor Maltas største sandstrand finnes. Øst for byen og bukten ligger Selmunhalvøya og St. Paulusøyene ligger omtrent 80 meter fra kysten.

Den store Marfa-halvøya ligger nord for Mellieħa. Den holder flere små bukter som Armier-bukten og Paradise Bay. Havnen Ċirkewwa, hvor Gozo-fergen har avganger fra, ligger også på Marfa-halvøya.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Flag of Malta.svgDenne Malta- og geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.