Mellandsvågen naturreservat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Mellandsvågen dyrelivsfredning»)
Mellandsvågen naturreservat
LandNorge[1]
Ligger iAure
Verneformramsarområde, naturreservat
Areal0,96
Opprettet1988
Kart
Mellandsvågen naturreservat
63°21′25″N 8°30′00″Ø

Mellandsvågen naturreservat er et naturreservat på vestsiden av Skardsøya i Aure kommune i Møre og Romsdal. Naturreservatet har siden 1996 status som ramsarområde på grunn av sin betydning for trekkfugler.

Reservatet ble opprettet i 1988 for å ta vare på et viktig våtmarksområde med tilhørende plantesamfunn, fugleliv og annet dyreliv. Mellandsvågen dyrelivsfredning som måler 12,2 km² ble opprettet samtidig i 1988 som et bufferområde i jord- og sjøområder sør og vest for naturreservatet. Mellandsvågen naturreservat grenser i øst til Melland naturreservat, opprettet i 2002, på 0,47 km².

Området består av en fjordmunning, og noen holmer og nes. Den dominerende landskapstypen er store, velutviklede og varierte strandengsamfunn, særlig sør for Livsneset og rundt Storholmen. Bakenfor strandengene er det fukthei med overgang mot fattigmyr. Det er en rik og variert vegetasjon. Det er ingen rødlistede plantearter, men flere regionalt sjeldne eller truede: saftmelde, sandslirekne, havbendel og trådtjønnaks. Området er også svært viktig for overvintrende vannfugler, som lommer, lappedykkere og ender.

Amatørornitologer fra Hemne har i flere år gjennomført vintertellinger av fugl i reservatet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Common Database on Designated Areas, besøkt 26. juni 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]