Melissa Horn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Melissa Horn
Astrid Melissa Edwarda Horn Weitzberg
Melissa Horn.jpg
Født8. april 1987
Stockholm
Far Eddie Weitzberg
Mor Maritza Horn
Beskjeftigelse låtskriver, musiker
Nasjonalitet Sverige Sverige
Musikalsk karriere
Sjangerfolkrock, visesang, pop
Instrumentvokalist, piano, gitar
Aktive år2007-
PlateselskapSony Music
Nettstedhttp://www.melissahorn.se

Astrid Melissa Edwarda Horn Weitzberg (født 8. april 1987 i Sverige) er en svensk singer/songwriter. Hun bruker artistnavnet Melissa Horn og både synger og skriver sine låter på svensk. Hun formidler, på en melankolsk måte, ofte ung og vanskelig kjærlighet i sine låter. Instrumentalt blir sangen hennes gjerne akkompagnert av eget spill på akustisk gitar, eller av piano.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Melissa Horn er født i Sverige og bosatt i bydelen Södermalm i Stockholm. Hun er datter av den svenske jazz- og visesangerinnen Maritza Horn (f. 1951) og Edvard Terrence Weitzberg (f. 1955). Hun har fire søsken, alle brødre. Da hun var 16 år gammel fikk hun en gitar av sine foreldre, og ikke lenge etterpå skrev hun sin første låt. Som elev på videregående skole tok hun studieretning med sang, og hun fikk platekontrakt før hun var ferdig med skolen. I april 2010 etablerte hun sin egen bedrift, Edwarda AB.

Debutalbumet Långa nätter ble utgitt den 30. april 2008. I sangen Som jag hade dig förut synger hun duett med Lars Winnerbäck. Album nummer to, Säg ingenting till mig, kom i oktober 2009, og album nummer tre, Innan jag kände dig, ble gitt ut i september 2011. Album nummer fire, Om du vill vara med mig, kom i oktober 2013, og Jag går nu den 27. november 2015. En singel Du går nu kom ut den 9. oktober og en annen, Jag har gjort det igen, den 20. november.

Horn var en av artistene som deltok på minnekonserten i Oslo den 21. august 2011, til minne om ofrene fra terrorangrepene i Norge den 22. juli 2011. Hun sang låten Kungsholmens hamn fra sitt debutalbum.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Priser og utmerkelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]