May Elin Eikaas Bjerck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
May Elin Eikaas Bjerck
Født31. des. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
Florø
BeskjeftigelseKunstner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Eikaas Bjerck har laget betongelementer som blant annet dekorerer takterrassen til Kuben yrkesarena.

May Elin Eikaas Bjerck (født 1958) er en norsk kunstner. Hun kommer fra en kunstnerfamilie med blant annet mor Elsa Eikaas fra Jølster.

Hun er utdannet fra Statens kunstakademi, Oslo og Stockholm. Høsten 2013 fikk Eikaas Bjerck oppmerksomhet i media da hun fikk stengt en tunnel på riksvei 5 mellom Skei og Fjærland for å vise frem et interaktivt kunstverk beståede av tekster inne tunnelen som skulle inspirere publikum til å svare med sms som da ble presentert i tente lys i fjellsiden ovenfor tunnelen.[1]

Eikaas Bjerck fikk oppdrag under utsmykningen av Kuben yrkesarena i Oslo. Verkene Atlas, Verk U og Verk V er betongelementer i form av sirkler og ellipser plassert i bakken ved inngangspartiet og i gressplenen på skolens takterrasse.[2] Kuben yrkesarena fikk Oslo bys arkitekturpris i 2014.

Eikaas Bjerck er en av de åtte utvalgte til konkurransen om å tegne Norges VIII seddelrekke på oppdrag for Norges Bank i 2014. Tema er Havet og havets betydning for Norges nærings og velferdsutvikling. De åtte forslagene til Norges VIII - seddelrekke kan sees på sidene til Norges Bank.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK (31. august 2013): Difor stengde dei tunnelen på riksveg 5 i nesten ein time, hentet 15. desember 2013
  2. ^ Kuben videregående skole: Kunst i Kuben Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine., hentet 15. desember 2013