Matthew Festing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Matthew Festing
Fyrste og stormester av Malteserordenen
Fra' Matthew Festing.jpg
Født30. november 1949 (69 år)
Northumberland
ForeldreFrancis Festing og Mary Cecilia Riddell
Far Francis Festing
Utdannet ved St John's College, Ampleforth College
Beskjeftigelse Filosof
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser
16 oppføringer
Offiser av Den britiske imperieordenen, Trestjerneordenen, Stjerneordenen, Collar of Order of Manuel Amador Guerrero (2016), Kong Tomislavs stororden, Stara Planina-ordenen, Chiles fortjenstorden, Sikatuna-ordenen, Makarios IIIs orden, Republikken Østerrikes fortjenstorden, Den fyrstelige liechtensteinske fortjenstorden, Ordre de la Gloire, storkors med kjede av Republikken Italias fortjenstorden, Ærestegnet for fortjenster i gull, honorary citizen of Rapallo (2008), storkjede av Santiago av sverdets orden
Regjeringstid11. mars 200824. januar 2017
ForgjengerAndrew Bertie
Etterfølger-
ValgspråkAve Crux Alba (hill deg, hvite kors)

Matthew Festing (født 30. november 1949 i Northumberland i England) er en britisk offiser og tidligere stormester i Malteserordenen.[1]

Festing var den 79. fyrsten og stormesteren i Malteserordenen. Han var den tredje engelske stormesteren, etter sin forgjenger Andrew Bertie og Hugh Revel som var stormester i 1258.

Han er sønn av feltmarskalk Francis Festing, som var konvertitt til katolisismen og som også var ridder av Malteserordenen, og Mary Cecilia Riddell, som tilhørte en gammel recusantfamilie (det vil si personer som nektet å gå over til protestantismen).

Festing er utdannet ved St John's College ved University of Cambridge, og tjenestegjorde i Grenadier Guards. Han er oberst i den britiske Territorial Army. Han ble opptatt i Malteserordenen i 1977, og avla de evige løfter i 1991. Fra 1993 til 2008 var han storprior i England. 11. mars 2008 ble han valgt til ordenens fyrste og stormester i et konklavelignende møte i ordenens villa på Aventinerhøyden i Roma.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]