Hopp til innhold

Malcolm i midten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Malcolm i midten
orig. Malcolm in the Middle
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landAmerikansk
Sendeår2000
Sesonger11
Episoder251
Lengde23 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleFrankie Muniz
Medvirkende
6 oppføringer
Frankie Muniz (rollefigur: Malcolm Wilkerson)
Jane Kaczmarek (rollefigur: Lois Wilkerson)
Bryan Cranston (rollefigur: Hal Wilkerson)
Christopher Masterson (rollefigur: Francis Wilkerson)
Justin Berfield (rollefigur: Reese Wilkerson)
Erik Per Sullivan (rollefigur: Dewey Wilkerson)
Bak kamera
Skaper(e)Linwood Boomer
TittelmusikkThey Might Be Giants (vignett)
MusikkThey Might Be Giants (vignett)
FotoLevie Isaacks
Prod.selskapFox Broadcasting Company
Sending
Periode9. Jan. 200014. Mai 2006
TV-kanalFOX
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV) (2000 - 2002)
720p (HDTV) (2002-2006)
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb

Malcolm i midten (org: Malcolm in the Middle) er en amerikansk familierelatert komiserie som gikk på FOX fra 2000 til 2006. Serien handlet om den rare familien Wilkerson. Midtpunktet var unge Malcolm, herr og fru Wilkersons mellomste, og mest intelligente sønn. Rollen som Malcolm ble spilt av Frankie Muniz, mens andre sentrale roller ble spilt av Jane Kaczmarek, Bryan Cranston, Christopher Masterson, Justin Berfield og Erik Per Sullivan.

I Norge gikk serien på TV 2 fra 2000 til 2006. Den gikk senere i reprise på TV 2 Zebra og fra 2015 på TV 2 Humor.

Handlingsreferat

[rediger | rediger kilde]

TV-serien handler om en gutt ved navn Malcolm (spilt av Frankie Muniz) som i den første episoden avsløres for å være et geni med en IQ på 165. På grunn av hans høye IQ blir han plassert i en klasse for ekstremt begavede studenter (også kjent som «Krelboynes») opprinnelig undervist av lærerinne Caroline Miller. Seriens tidligste sesonger fokuserte som regel på Malcolm som må håndtere forskjellige situasjoner rundt å være langt mer intellektuell enn de fleste rundt ham, og familiens forskjellige eksentrisiteter og oppførsel.

Malcolm var den tredje sønnen i en komisk dysfunksjonell familie. Foreldrene hans heter Lois (spilt av Jane Kaczmarek) og Hal (spilt av Bryan Cranston) men den eldste sønnen i familien, Francis (spilt av Christopher Kennedy Masterson) blir sendt til militærskole - samtidig som de tre yngre brødre Reese, Malcolm og Dewey fremdeles bor hjemme hos foreldrene deres. I løpet av sesong fire blir karakteren Jamie lagt til i TV-serien, som den femte sønnen til Hal og Lois.

TV-serien utforsker også familiens mange interaksjoner med deres utvidede familie, venner og kollegaer. Inkludert Lois sin tyranniske mor. Craig Feldspar, Lois sin ulykkelige kollega ved butikken Lucky Aide. Malcolms beste venn Stevie Kenarban, som sitter i rullestol og sliter veldig med astma) samt Stevies pappa Abe. I tillegg havner storebroren deres, Francis, veldig ofte i forskjellige situasjoner ved militærskolen, men senere reiser han til Alaska for å finne seg arbeid. Senere får Francis arbeid ved en ranch, som drives av et veldig eksentrisk tysk ektepar.

Rollebesetning

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]