Majallie Whbee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Majallie Whbee
Født12. feb. 1954[1]Rediger på Wikidata (70 år)
Beit Jann (Israel)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Israels viseutenriksminister (2007–2009)
  • Knesset-medlem (2003–2013) Rediger på Wikidata
Utdannet vedDet hebraiske universitetet i Jerusalem
Universitetet i Haifa
PartiLikud
Kadima
Hatnuah
NasjonalitetIsrael

Majallie Whbee (født 12. februar 1954) er en israelsk politiker og medlem av Knesset for det politiske partiet Kadima. I en kortere periode satt han som fungerende president da tidligere president Moshe Katzav tok ut permisjon. Whbee er druser og han ble dermed den første ikke-jøde til å fungere som Israels statsoverhode.

Wahabi har bachelorgrad i historie fra Det hebraiske universitetet i Jerusalem og mastergrad fra Universitetet i Haifa. Whbee tjenestegjorde i Israels forsvar. Han deltok i Libanon-krigen i 1982.

Wahabi møtte daværende forsvarsminister Ariel Sharon for første gang i 1981. I 1996 begynte han som Sharons personlige ambassadør til Israels arabiske naboer, Egypt og Jordan. Han fikk et sete i Knesset ved valget i 2003 som medlem av partiet Likud. Ved valget i 2006 beholdt Whbee sitt sete i Knesset, men denne gangen som medlem av partiet Kadima. I oktober 2007 begynte Whbee i kabinettet til Ehud Olmert som assisterende utenriksminister. Whbee beholdt sitt sete ved valget i 2009, fremdeles som medlem av Kadima.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Knesset, «חה"כ מגלי והבה»[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote: Majallie Whbee – sitater