Majallie Whbee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Majallie Whbee
טקס הענקת המדד החברתי הראשון 5.jpg
Født12. februar 1954 (65 år)
Beit Jann
Utdannet ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem
Beskjeftigelse Politiker
Parti Likud, Kadima, Hatnuah
Nasjonalitet Israel

Majallie Whbee (født 12. februar 1954) er en israelsk politiker og medlem av Knesset for det politiske partiet Kadima. I en kortere periode satt han som fungerende president da tidligere president Moshe Katzav tok ut permisjon. Whbee er druser og han ble dermed den første ikke-jøde til å fungere som Israels statsoverhode.

Wahabi har bachelorgrad i historie fra Det hebraiske universitetet i Jerusalem og mastergrad fra Universitetet i Haifa. Whbee tjenestegjorde i Israels forsvar. Han deltok i Libanon-krigen i 1982.

Wahabi møtte daværende forsvarsminister Ariel Sharon for første gang i 1981. I 1996 begynte han som Sharons personlige ambassadør til Israels arabiske naboer, Egypt og Jordan. Han fikk et sete i Knesset ved valget i 2003 som medlem av partiet Likud. Ved valget i 2006 beholdt Whbee sitt sete i Knesset, men denne gangen som medlem av partiet Kadima. I oktober 2007 begynte Whbee i kabinettet til Ehud Olmert som assisterende utenriksminister. Whbee beholdt sitt sete ved valget i 2009, fremdeles som medlem av Kadima.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Majallie Whbee – sitater