Magnus Brenna-Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Magnus Brenna-Lund
Født16. desember 1965 (56 år)
Fredrikstad
Beskjeftigelse JournalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Magnus Brenna-Lund (født 16. desember 1965 i Fredrikstad) er programleder og journalist i NRK. Brenna-Lund begynte å jobbe i TV Fredrikstad på 80-tallet. TV-stasjonen var blant de første kabelfjernsynskanalene i Norge.

Fra 1993 har han vært i NRK, det meste av tiden ved distriktskontoret i Fredrikstad. Han har også jobbet for Dagsrevyen, Forbrukerinspektørene, Norge Rundt og Sommeråpent. I 2013 og 2015 var han med på NRKs to store sommerbåt-reiser langs norskekysten, både som programleder og reporter.

Brenna-Lund er en av Norges pionérer innen videojournalistikk.[trenger referanse] Han var en av NRKs første journalister som både fotograferte og redigerte sine egne TV-reportasjer. Her utviklet han tidlig sin egen stil, både når det gjaldt form og fortellerteknikk. For dette arbeidet ble han to ganger nominert til beste videojournalist blant regionale TV-stasjoner i Europa.[1] Han har også vunnet Østfold journalistlags multimediepris for sitt arbeid som videojournalist.[2]

Brenna-Lund er mye brukt som foredragsholder både i Norge og utlandet, blant annet i SVTs etterutdanningsprogram for journalister som skal bli videojournalister.

Han har også vært aktiv amatørskuespiller og musiker.

Høsten 2016 er han programleder for NRKs tv-serie «Alt For Dyra».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Prix CIRCOM 2011». European Association of Regional Television. 2. februar 2010. Besøkt 25. august 2016. 
  2. ^ «Pris til «Betongmalerane»». Norsk rikskringkasting. 16. oktober 2011. Besøkt 25. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]