Mørkvedlia Idrettspark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mørkvedlia Idrettspark
Mørkvedlia Idrettspark
Land Norge
Historiske data
Åpnet1. september 1991
Kart over Mørkvedmarka Idrettspark

Mørkvedlia Idrettspark er en idrettsparkMørkvedlia i Mørkved bydel i Bodø. Idrettsparken består av anlegg for fotball, friidrett, håndball, klatring og basketball.[1] Innenfor idrettsparkens område ligger også treningsstudioet Stamina HOT og svømmehallen Mørkvedbadet.[2][3] Mørkvedlia Idrettspark er ment for å dekke bydelene Hunstad, Mørkved og Støver på ettermiddagstid, og studentene ved Bodin videregående skole og Universitetet i Nordland på dagtid.[4] Anlegget er Bodøs største utendørsanlegget i Bodø, og også Bodøs eneste friidrettsarena.

Anleggsinformasjon[rediger | rediger kilde]

Idrettsparken består av en komplett friidrettsarena med 400-meters løpebane med utstyr for høyde, lengde, diskos og spyd, og to fotballbaner. Den ene er en kunstgressbane for elleverfotball, mens den andre har grus som underlag, og har størrelse til sjuerfotball. Mørkvedhallen, som ligger i tilknytning til anlegget, huser to saler tilegnet ballspill med tilhørende garderober. Hall én er alene om kantine, mens hall to har styrkerom og klatrevegg.

Framtidsplaner[rediger | rediger kilde]

Administrasjonen i Bodø kommune kom med anbefaling senhøsten 2012 om å bygge en ny flerbrukshall på Mørkvedlia. Bygget skal inneholde spesialhaller for turn, klatring og friidrett, samt en egen ishall.[5] Det er også avsatt plass til taekwondo, bordtennis og bryting.[6]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kart over Mørkvedlia». Universitetet i Nordland. Arkivert fra originalen 30. juni 2007. 
  2. ^ «Mørkved». Stamina HOT web site. [død lenke]
  3. ^ «Svømmehaller». Bodø i vinden. Arkivert fra originalen 17. juni 2013. 
  4. ^ «Om Mørkvedhallen». Mørkvedhallen SA.  Velg Om Mørkvedhallen i menyen øverst på siden
  5. ^ «Vil bygge ny idrettshall til 210 millioner». Avisa Nordland. 
  6. ^ «Bygging av ny ishall/flerbrukshall» (PDF). Bodø kommune.  Se side 200[død lenke]