Lucille Love, Girl of Mystery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lucille Love, Girl of Mystery
Generell informasjon
GenreSpionfilm, stumfilm
Utgivelsesår1914
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiFrancis Ford[1] Rediger dette på Wikidata
ManusGrace Cunard Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeEddie Boland, Francis Ford, Grace Cunard, John Ford, William White Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1914
Eksterne lenker

Lucille Love, Girl of Mystery er en amerikansk stumfilm-føljetong fra 1914, regissert av Francis Ford.[2][3] Filmserien består av 15 filmer utgitt i 1914. Det er antatt at kun fire av filmene eksisterer i dag.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Hugo Loubeque og Sumpter Love er to kadetter ved United States Military Academy. Men begge to elsker den samme kvinnen. Loubeque blir utvist fra institusjonen for å ha stjålet fra sine med-kadetter. Det viktigste vitnet mot ham er kadett Love som deretter blir kjæreste med kvinnen som både Loubeques og Sumpter var forelsket i. Men Loubeque ønsker å ta hevn. Når han vet at Love en dag kommer til å bli offiser, legger han planene sine i den retningen. Han begynner deretter som internasjonal spion. Han jobber etter ideen om at ingen nasjon er større enn deres minste hemmeligheter. Mange år senere har Love blitt general i hæren, og er stasjonert i Manila. Han har en eneste datter, Lucille, som er forlovet med løytnant Gibson.

Men butleren i Love-husholdningen arbeider i all hemmelighet for Loubeque. Etter å ha lagt merke til deres bevegelser i årevis, bestemmer Loubeque seg for at tiden for handling endelig har kommet. General Love mottar fra Washington D.C. et sett med dokumenter av den største diplomatiske betydning, hvis innhold må holdes i aller strengeste hemmelighold. Men Lucille overhører tilfeldigvis en samtale mellom Loubeque og hans medskyldige, hvor spionen innrømmer at dokumentene nå er i hans besittelse - og at han har til hensikt å forlate Manila på dampskipet «Empress» så snart som mulig. Lucille bestemmer seg umiddelbart for å skaffe tilbake de hemmelige dokumentene, u håp om å redde faren sin.

Så snart Loubeque legger merke til Lucille om bord på dampskipet forstår han at hevn-planene hans har blitt forstyrret. I det øyeblikket han ser henne blir han slått av hennes likhet med hans første store kjærlighet, som var Lucilles mor. I løpet av seilasen bryter en voldsom brann ut i lasterommet på skipet, og livbåtene skal brukes. Men Loubeque oppdager at papirene han stjal har forsvunnet. Han innser at Lucille Love er datter av hans største fiende. Han skynder seg til skipets rekkverk, akkurat idet livbåten som Lucille sitter i blir senket. Men så snart Lucilles livbåt havner på vannet, kantrer den. den Lucille griper litt flytende tømmer, og klamrer seg til den frem til hun mister bevisstheten. Når hun endelig kommer til sansene igjen, befinner hun seg på en lang strand - som en skipbrudden på en av øyene i Sørishavet.

Men hun må forsøke å rømme fra en gruppe villmenn, og de fanger henne snart. Men de ser imidlertid ut til å betrakte henne som et hellig vesen, og høvdingen tar henne med til hans egen hytte. Hans lille datter er syk, og han ber Lucille om å kurere henne. Når datteren hans har blitt frisk, gir høvdingen en hellig amulett til Lucille - i form av en hvit elefant. I kraft av dens hellige gjenstand, blir alle de innfødte Lucilles slaver. Men en annen innfødt hater alt som har med den hvite kvinnen å gjøre. Men det Lucille ikke vet er at Loubeque også befinner seg på øya. Jungelen er også full av ville dyr, og hun har ikke gått særlig før hun oppdager en løve. Lucille blir lokket vekk fra de innføde, slått bevisstløs, og deretter frastjålet alle dokumentene. Men Lucille ønsker ikke å gi opp enda, og reiser over hele verden i forsøk på å finne igjen Loubeque og de hemmelige papirene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Grace Cunard som Lucille Love
  • Francis Ford som Loubeque / Hugo
  • Harry Schumm som Gibson
  • Ernest Shields som Thompson
  • Edgar Keller som Sumpter

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]