Lucas Black

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lucas Black
Lucas Black Get Low TIFF09. (cropped 2).jpg
FødtLucas York Black
29. november 1982 (40 år)
Decatur i Alabama i USA
Beskjeftigelse Skuespiller
EktefelleMaggie O'Brien (2010–)
Nasjonalitet USA USA
UtmerkelserSaturn Award
Aktive år1994–
IMDbIMDb

Lucas York Black (født 29. november 1982 i Decatur i Alabama) er en amerikansk skuespiller.

Karriere[rediger | rediger kilde]

90-tallet[rediger | rediger kilde]

Lucas Black har tross sin relativt unge alder vært skuespiller i en årrekke, og han begynte allerede som tolvåring i The War (1994), hvor han spiller mot Elijah Wood og Kevin Costner. Han spilte en av hovedrollene i den kritikerroste TV-serien American Gothic i 1995-96, før han fikk sin gjennombruddsrolle i Sling Blade mot Billy Bob Thornton. Han spilte også i The X-Files (1998), en spin-off fra TV-serien med samme navn.

00-tallet[rediger | rediger kilde]

Black satte også preg på westernfilmen All the Pretty Horses (2000), hvor Matt Damon og Penélope Cruz også var med. Tre år senere spilte han en birolle i Oscar-favoritten Cold Mountain. I 2004 dukket han opp i den populære sportsfilmen Friday Night Lights, en film som også la grunnlag for en TV-serie. Han spilte for øvrig igjen mot Billy Bob Thornton. Andre som var med var f.eks. Garrett Hedlund, Tim McGraw og Derek Luke. Deretter var han med i Jarhead med Jake Gyllenhaal og Jamie Foxx.

I 2006 fikk han det som sannsynligvis er hans mest kjente rolle til dags dato, nemlig som Sean Boswell i The Fast and the Furious: Tokyo Drift, den tredje filmen i Fast and Furious-serien. Det hintes i filmen til at han muligens kan dukke opp i filmserien ved en senere anledning, men ingenting er bestemt foreløpig med henhold til det.

Han har etter det spilt i Legion (2009) med Paul Bettany og Tyrese Gibson, samt Get Low med Robert Duvall, Bill Murray og Sissy Spacek.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]