42 (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
42
Generell informasjon
SjangerBiografisk drama
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
Lengde128 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørBrian Helgeland
ProdusentThomas Tull
ManusforfatterBrian Helgeland
MusikkMark Isham
SjeffotografDon Burgess
KlippPeter McNulty
Kevin Stitt
Foran kamera
MedvirkendeChadwick Boseman
Harrison Ford
Nicole Beharie
Christopher Meloni
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapTriStar Pictures
Sony Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

42 er en amerikansk biografisk dramafilm fra 2013 om baseballspilleren Jackie Robinson. Filmen er skrevet og regissert av Brian Helgeland, og har Chadwick Boseman og Harrison Ford i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er basert på den sanne historien om den legendariske baseballspilleren Jackie Robinson, som ble nasjonalhelt i USA grunnet sin kamp mot rasisme, samt manageren Branch Rickey, som tok en sjanse og var en av de første som trodde på ham.

Filmen ble ikke vist på kino i Norge.

Handling[rediger | rediger kilde]

Satt til 1946. Jackie Robinson (Chadwick Boseman) er en baseballspiller som spiller i Negro League (ligaen for fargede spillere på den tiden) som alltid forsøker å stå opp mot rasisme. Branch Rickey (Harrison Ford) er en lagdirektør i Major League (den beste ligaen) som har en dristig idé. For å nå målet sitt rekrutterer Rickey Robinson for å bryte den usagte fargeregelen i ligaen så han kan bli den første fargede baseballspilleren i Major League noen sinne. Som begge forutså er dette en stor utfordring for Robinson og familien, som må tåle nådeløs rasistisk fiendtlighet på og utenfor banen, både fra spillere og supportere. Jackie prøver så godt han kan å gå imot sin egen natur ved å ikke klage på behandlingen han får, og etterhvert finner han håp og allierte på steder han minst venter det.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]