Lucario

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lucario
RioluLucario (#448)Hippopotas
Japansk navnRukario
TypeFighting Steel
Høyde1,2 m
Vekt54 kg
Første spill(Generasjon IV)

Lucario er en figur i Pokémon-serien. Den er en aurapokémon med typene Fighting og Steel. Den er den utviklede formen av Riolu. Lucario er fra fjerde generasjon, men var en av de tidligste pokémonene fra denne generasjonen som blei avslørt. I et intervju sa direktøren for Pokémon Diamond og Pearl, Junichi Masuda, at navnet til Lucario var et av de aller vanskeligste å lage, fordi det skulle appellere til både japanere og amerikanere.[1]

Lucario brukes i mange sammenhenger for å representere pokémon. I det japanske tv-programmet Pokémon Sunday er det med en i et Lucariokostyme. I offisielle spillturneringer har det vært bilde av Lucario på t-skjortene til de som er med på å styre.

Spilla[rediger | rediger kilde]

I Pokémon Diamond og Pearl og Platinum har kampgymlederen Maylene en Lucario som spilleren må klare å slå. Cynthia, den siste i pokémonligaen, har også en Lucario.

Lucario er en av de mest brukte pokémonene i spilling mellom mennesker. Dette skyldes at den har mange gode angrep, ganske bra fordeling av statene sine, og at den har en god type som gjør den lett å sende inn.

Lucario er også en opplåsbar spillbar figur i spillet Super Smash Bros. Brawl. I dette spillet får den mer kraft jo mer skada den blir.

Animeen[rediger | rediger kilde]

Gymlederen Maylene har som sagt en Lucario, som kjempet mot Ashs Staravia, Chimchar og Buizel. Det blei uavgjort mellom Lucario og Buizel.

Den har også vært med i den åttende Pokémonfilmen, som heter Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew. I denne filmen var det en Lucario som var en av hovedpersonene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Noble, McKinley (23. mars 2009). «Pokemon Platinum: Developer Interview!». GamePro. Arkivert fra originalen 27. mars 2009. Besøkt 9. juni 2009. 

Se også[rediger | rediger kilde]