Hopp til innhold

London Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
London Records
London Records
EierDecca Records
Etablert1947
Grunnlegger(e)Edward Lewis
StatusAktiv
Distributør(er)Universal Music Group
SjangerDiverse artister
LandStorbritannia
LokasjonLondon
Nettstedhttps://londonrecordings.co.uk

London Records er et plateselskap med hovedkontor i Storbritannia som markedsførte plater i USA, Canada og Latin-Amerika fra 1947 til 1979 da det ble et delvis selvstendig selskap.

London Records ble opprettet fra splittelsen i eierskap mellom den britiske avdelingen av Decca Records, og det samme selskapets amerikanske avdeling, London-etiketten ga ut britiske Decca Records i USA ettersom det ikke kunne bruke Decca-navnet der. London Records utga alle Rolling Stones-plater i USA på 1960-tallet.

På slutten av 1970-tallet signert London Records avtaler med legendariske Bomp! Records og med Big Sound i Connecticut, noe som endret selskapet fra å være i stagnasjon til noe med mer bitende selskap sammenlignet med utgivelsene fra moderselskapet Decca. President for London Records på 1970-tallet var D. H. Tollerbond.[1]

Etter at britiske Decca ble overtatt av PolyGram i 1979 fulgte London Records en mer uavhengig kurs med datterselskaper som Slash, Pete Tongs Essential Records og FFRR.

Musikkatalogen til London Records er eid av Universal Music, nå håndtert av Polydor Records, mens den amerikanske distribusjonen er håndtert av Mercury Records.

Universal Music Group (eieren av amerikanske Decca) kjøpte PolyGram i 1998;[2] men på denne tiden hadde London Records blitt et delvis selvstendig plateselskap innenfor PolyGram-gruppet, ledet av Roger Ames. Da Ames dro over til Warner Music Group tok han selskapet med seg og det meste av selskapets katalog ble kjøpt opp av Warner som også overtok selskapets navn og varemerke fra Decca.

I 2010 tok Universal Music eierskapet til varemerket London Records, og i juli 2011 ble selskapet gjenopprettet under ledelse av Nick Raphael (president) og senere Jo Charrington (visepresident) som tidligere ledet Epic Records for Sony Music Entertainment siden 2001. Begge hadde begynt deres karrierer i London Records i tiden under Ames på 1990-tallet.[3]

Artister med fortid på London Records

[rediger | rediger kilde]
Utvalg

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Hayward, Bill (1978): Cat People, New York: Dolphin/Doubleday, s. 132
  2. ^ Docket No. 9298, ftc.gov
  3. ^ «Raphael to relaunch London Records for Universal» Thecmuwebsite.com. 31. mai 2011

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]