Holly Valance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Holly Valance
Holly Valance (cropped).jpg
FødtHolly Rachel Vukadinović
11. mai 1983 (35 år)
Melbourne
Beskjeftigelse Skuespiller, sanger, modell, filmskuespiller
Nasjonalitet Australia
OpphavMelbourne, Victoria, Australia
Periode2002–2003 (sangerinne)
1999–d.d. (skuespillerinne)
SjangerUrban, Dance, Rock
Aktive år
PlateselskapLondon Records (2002-2003)
Nettstedhttp://www.hollyvalance.com

Holly Rachel Vukadinović (født 11. mai 1983, bedre kjent under artistnavnet Holly Valance) er en newzealandsk skuespillerinne og sangerinne. Hun er beslektet med den avdøde britiske komikeren Benny Hill – Hills søskenbarn var hennes bestefar. Hun ble utdannet på Star of the Sea College, en katolsk videregående skole i Melbourne.

Karrière[rediger | rediger kilde]

Valances store gjennombrudd kom da hun fikk rollen som «Felicity 'Flick' Scully» i TV-serien Naboer. Hennes første singel som musikkartist var Kiss Kiss (basert på den tyrkiske sangeren Tarkans hitsingle Simarik), som hun lanserte i 2002. Videoen til Kiss Kiss fikk mye oppmerksomhet fordi den ga intrykk av at hun danset naken, med nakenheten kun skjult av strategisk plassert belysning. Hennes debutalbum Footprints kom ut for salg mot slutten av det samme året.

Kiss Kiss debuterte på førsteplass både i Australia og Storbritannia. Hennes neste singel, Down Boy, havnet på andreplass i Storbritannia og tredjeplass i Australia, og debutalbumet hennes kom på niendeplass i Storbritannia og 16.-plass i Australia.

Selv om et tredje album med singlene «Somebody Out There», «Ricochets», «Desire» og «Everything I Hate» var planlagt lansert, ble Valance sparket fra plateselskapet som en følge av rettslige problemer med hennes kjæreste/manager, samt at hennes andre album, State of Mind, hadde dårlige salgstall.

I 2004 gikk Valance tilbake til skuespilleryrket, denne gangen i USA, der hun oppttrådte i episoder av TV-serien CSI: Miami og Entourage, samt at hun i 2005 var med i en episode av CSI: NY. Hun har også medvirket i fem episoder av Prison Break.

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Album
År Tittel Listeplasseringer
VG-lista Top 40 Storbritannia Australia
2002 Footprints - 9 16
2003 State Of Mind - 60 57
Singler
År Tittel Listeplassering
VG-lista Top 20 Storbritannia Australia
2002 Kiss Kiss - 1 1
2002 Down Boy - 2 3
2002 Naughty Girl - 16 3
2003 State Of Mind - 8 14

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]