Hopp til innhold

Little Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Little Man
Generell informasjon
Utgivelsesår14. juli 2006 (USA)
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKeenen Ivory Wayans
ProdusentLee Mayes
Rick Alvarez
Marlon Wayans
Shawn Wayans
ManusforfatterKeenen Ivory Wayans
Marlon Wayans
Shawn Wayans
Foran kamera
MedvirkendeMarlon Wayans
Shawn Wayans
Kerry Washington
Tracy Morgan
John Witherspoon
Brittany Daniel
Tyler Wallson
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Little Man er en amerikansk film fra 2006, med Marlon Wayans, Shawn Wayans, Kerry Washington og Tracy Morgan i hovedrollene. Filmen er regissert av den tredje av Wayans-brødrene, Keenen Ivory Wayans, og samtlige tre brødre har skrevet manus til filmen. Little Man ble sluppet på DVD i USA i november 2006.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Filmen ble spilt inn i Vancouver mellom 17. oktober 2005 og 1. mars 2006.

Scenene med den lille mannen «Calvin Sims» ble spilt inn to ganger, en gang med den ni år gamle dvergen Linden Porco sammen med de andre skuespillerne, og en gang av Marlon Wayans alene, der han brukte en bluescreen-teknikk for å kunne klippes sammen med de andre skuespillerne, over Porcos hode. Porcos kropp ble malt brun for å stemme overens med Wayans' hode.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter flere år i fengsel bestemmer den kortvokste smykketyven Calvin Sims seg for at han skal trekke seg tilbake fra det kriminelle livet, men ikke før han har gjennomført et siste oppdrag. En notorisk kriminell boss har tilbudt Calvin og hans tidligere partner Percy P (Tracy Morgan) 100 000 dollar for å stjele den berømte «Queen Diamond». Siden det er et sikkerhetshull i gullsmedbutikken som eier diamantens sikkerhetssystem, mener Calvin at jobben vil være barnemat. Tyveriet går imidlertid ikke som planlagt, og Calvin tvinges til å slippe juvelen i Vanessa Edwards' (Kerry Washington) veske. Vanessa og hennes ektemann Darryl (Shawn Wayans) reiser så tilbake til Chicago, der de bor, uvitende om at de plutselig er deltakere i et større tyveri.

Darryl og Vanessa har problemer på egen hånd. Darryl ønsker seg barn, men Vanessa, som nylig har blitt utnevnt til visepresident i et reklamebyrå, bekymrer seg for om det å få barn vil begrense mulighetene hennes for ytterligere forfremmelse. Hun bekymrer seg også for om Darryl egentlig egner seg som far.

Percy og Calvin overhører Darryl og Vanessa mens de prater om å få barn, og bestemmer seg for å utnytte problemene deres for å få tilbake edelstenen. Calvin forkler seg som baby og legger seg på trappa til Darryl og Vanessa, med planer om å finne tilbake diamanten. Darryl griper sjansen til å bevise at han er klar for å få barn med en gang, og tilbyr seg å ta seg av det etterlatte barnet for en helg. Til hans store overraskelse sier Vanessa at det er greit.

Da han endelig er inne i hjemmet til Darryl og Vanessa finner den tøffe og kyniske Calvin ut at livet som baby er et helvete, og at å finne tilbake diamanten er vanskeligere enn han hadde trodd. De beste vennene til Darryl og Vanessa, Greg og Brittany (Lochlyn Munro og Brittany Daniel) og Richard og Janet (Fred Stoller og Alex Borstein), har med seg gaver til de nye foreldrene, mens Vanessas mistenksomme far Pops (John Witherspoon bestemmer seg for å avsløre Calvin som den bløffen han er.

Calvins vanskeligste hindring viser seg imidlertid å være Darryl, som i sin iver etter å vise seg som en god far tilfeldigvis også saboterer Calvins planer. Til slutt, under en bursdagsfeiring som Darryl holder for Calvin, mister Calvin diamanten og Vanessa finner den. Hun tror det er forlovelsesringen som Darryl hadde lovt henne for lenge siden.

Mens Darryl og Vanessa er ute, konfronterer Pops «babyen» Calvin. Da de to kommer tilbake, har Pops kvelertak på babyen, og han blir raskt sendt avgårde til et gamlehjem. En kosebjørn inneholder imidlertid et hemmelig overvåkningskamera som avslører sannheten, men ikke før Calvin rekker å stikke av med diamanten. Vanessa forlater huset for å hente hjem faren, mens Darryl leter etter Calvin. Han finner ham til slutt inne i huset, men der er også krimbossen. Det hele ender med at krimbossen blir arrestert, og at Calvin gir diamanten tilbake til politiet, fortsatt forkledt som baby.

Til slutt lærer Darryl at det å være far kanskje er hardt arbeide, men at det er den flotteste jobben en mann kan ha. Calvin på sin side finner ut hvordan det er at noen passer på en uansett.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Little Man har rekorden for å være den raskeste filmen til å nå IMDbs liste over de 100 dårligste filmene noensinne, da den nådde tiendeplass på listen allerede to dager etter at den ble lansert.[1]
  • Little Man vant hele tre priser under den 27. Razzie-utdelingen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Peter Sciretta (17. juli 2006). «Little Man breaks new record». /Film. Besøkt 25. januar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata