Liste over rollefigurer i Portalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Innhold: Top - 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dette er en liste over de viktigste rollefigurene i TV-serien Portalen fra sesong 1-5 i alfabetisk rekkefølge etter etternavn. De eneste gjenstående av de opprinnelige skuespillerne som er med er Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt og Ben Miller.

Rollefigur Skuespiller Første opptreden Siste opptreden
Nick Cutter Douglas Henshall 1.1 3.3
Stephen Hart James Murray 1.1 2.7
Helen Cutter Juliet Aubrey 1.1 3.10
Connor Temple Andrew-Lee Potts 1.1 gjeldende
Abby Maitland Hannah Spearritt 1.1 gjeldende
Claudia Brown Lucy Brown 1.1 1.6
James Lester Ben Miller 1.1 gjeldende
Jenny Lewis Lucy Brown 2.1 4.6
Kaptein Becker Ben Mansfield 3.1 gjeldende
Sarah Paige Laila Rouass 3.1 3.10
Danny Quinn Jason Flemyng 3.2 4.7
Matt Anderson Ciaran McMenamin 4.1 gjeldende
Jess Parker Ruth Kearney 4.1 gjeldende
Philip Burton Alexander Siddig 4.1 gjeldende
April Leonard Janice Byrne 5.1 gjeldende

B[rediger | rediger kilde]

Kaptein Becker[rediger | rediger kilde]

Spilt av Ben Mansfield. Skaperen Tim Haines beskrev kaptein Becker før sesong 3 som «den nye millitærfyren som blir medlem av teamet for å passe på at ingen av dem blir spist». Kaptein Becker ble introdusert for teamet i den første episoden av sesong 3, men han ble mye mer involvert da Nick Cutter døde og Danny Quinn tok over ledelsen, og ble det femte medlemmet av teamet (Danny, Connor, Abby, Sarah og Becker). Becker jobbet fortsatt på avvikssenteret i sesong 4, og vurderte å slutte, men valgte å bli etter at James Lester overtalte ham. Kaptein Becker er lojal uansett om han har rett eller tar feil.

Claudia Brown[rediger | rediger kilde]

Spilt av Lucy Brown. Claudia Brown jobber på innenriksdepartementet, i samarbeid med Nick Cutter og teamet hans. Hun ble forelsket i Cutter da han rettet henne fra jurassike flygeøgler. Da Nick og Helen Cutter dro tilbake til perm-perioden i episode 1.6, gjorde de noe som forråsaket at verden utviklet seg annerledes. Da Nick kom tilbake i nåtiden, var ikke Claudia der. Ingen visste noe om hun heller. I episode 2.1, dukket hun opp som en annen person, Jenny Lewis.

C[rediger | rediger kilde]

Helen Cutter[rediger | rediger kilde]

Spilt av Juliet Aubrey. Helen Cutter skal være delvis ansvarlig for en rekke avvik. Hun har klart en forståelse av fenomenet som er høyere enn noen annen i serien, og er i stand til å bruke avvik til hennes egne formål, alt fra grunnleggende tidsreiser til å skape kloner. Helen ledet hennes mann Nick Cutter til å tro at hun var død etter å ha passert gjennom et avvik i åtte år, og har vært der siden serien begynte. Før hun forsvant, hadde Helen et forhold med Stephen Hart, som er Nick Cutters beste venn og på mange måter høyre hånd. I episode 3.10 ble Helen drept av en velociraptor før hun skulle prøve å utrydde hele menneskeheten ved å dra tilbake til eocen og drepe de første menneskeapene.

Nick Cutter[rediger | rediger kilde]

Spilt av Douglas Henshall. Professor Nick Cutter ble utvalgt av innenriksdepartementet til å lede etterforkningsteamet, på grunn av hans ekspertise i paleontologi og identifisering av utdødde skapninger. Cutter giftet seg med Helen Cutter, som forsvant 8 år før Nick så sitt første avvik. Nick fortalte resten av teamet at hun forsvant etter de hadde hatt en krangel, og legger skylden på seg selv. Fra slutten av episode 1.1 til begynnelsen av 1.3 trodde han at Helen var fortsatt i live, noe de andre i teamet syntes var helt tåpelig og urealistisk, særlig Claudia Brown. Det viste seg å være sant at hun var i live, og i episode 1.3, hentet han henne fra fortiden. Etter hvert rømte hun igjen.

I episode 2.7 ble det vist at Helen hadde lånt nyteknologi fra fremtiden og tatt i bruk kloning. I episode 3.3 ble det vist at hun hadde klonet Nick Cutter selv, kun ved hjelp av DNA-et hans. Nick Cutter-klonen skulle detonere en bombe for å drepe Nick Cutter. Grunnen til at Helen ville drepe ham, var fordi at hun hadde vært i fremtiden der hun hadde sett at ARC hadde klonet «fremtidig kjøtteter», noe som endte i katastrofe. Derfor ville hun forandre fortiden, slik at det ikke skjedde, og at menneskeheten kunne fortsette å dominere. Da ARC gikk opp i flammer, ble alle reddet, unntatt Helen. Nick løp inn for å redde henne, noe han klarte. Uansett, skjøt Helen ham, og brukte argumentet at framtiden var viktigere enn ham. Nick Cutter dukket aldri opp i serien igjen, men Danny Quinn tok over som leder av teamet fra episode 3.6.

H[rediger | rediger kilde]

Stephen Hart[rediger | rediger kilde]

Spilt av James Murray. Stephen James Hart er Nick Cutters labtekniker. Han har vært en av de mest viktige rollefigurene siden første episode. I episode 1.6 viste det seg at han hadde hatt et forhold til Nick Cutters kone, Helen Cutter før hun forsvant. I episode 2.7, ble Stephen lurt til å tro at Nick Cutter og hele teamet var drept, og at James Lester stod bak dette. Når Stephen kom bort til ARC, fant han ut at Nick og de andre var i live. Stephen, Helen og Nick Cutter ble satt i en situasjon der alle skapningene som hadde vært med, var fanget i et rom, men døren kunne bare lukkes fra innsiden. En av dem måtte lukke dem, og personen ville selvsagt bli drept. Først ville Nick gjøre det, men Stephen insisterte, og gjorde det. Før han gikk inn, sa Nick at Lester ikke var fienden, så Stephen må ha skjønt at alt Helen hadde sagt var løgn. Dermed ble Stephen drept, og var ikke med i flere episoder.

L[rediger | rediger kilde]

James Lester[rediger | rediger kilde]

Spilt av Ben Miller. Sir James Pegerine Lester jobber for den britiske regjeringen, og er leder og ansvarlig for forskningsteamet, som først ble ledet av Nick Cutter, og senere av Danny Quinn, som skal undersøke forekomsten av mystiske tidsavvik. Lester er en hensynsløs og sarkastisk person, som har i oppdrag å avdekke hemmelighetene om avvik og forhindre panikk og at pressen får høre om det, og han akter å bruke de midler han trenger.

Jenny Lewis[rediger | rediger kilde]

Spilt av Lucy Brown. I episode 2.1, ble Jenny Lewis introdusert til Nick Cutter og teamet av James Lester som den nye informasjons- og samfunnskontaktperson. Med det første sier Nick Cutter ser henne sier han «Claudia Brown». Hun nekter på at hun heter det, og han forklarer at hun i fortiden var en annen person. Lewis blir forvirret, men begynner å skjønne ting etter hvert. Slutten av sesong 2 og begynnelsen av sesong 3 leder til at Nick Cutter og Jenny Lewis blir forelsket, men dette blir brutt, da Nick Cutter dør i episode 3.3. I episode 1.1 sa Claudia Brown at det var en feil at Nick skulle gå gjennom avviket, noe som virker likt til det Jenny Lewis sa til ham i episode 3.3, da hun sa at det var en feil at Nick skulle gå inn i den brennende ARC for å redde Helen Cutter, da han døde. I episode 3.5 bestemte hun seg for å slutte, og gav ansvaret til Danny Quinn.

M[rediger | rediger kilde]

Abby Maitland[rediger | rediger kilde]

Spilt av Hannah Spearritt, tidligere medlem av sanggruppen S-Club. Abby Maitland har vært en av hovedfigurene siden sesong 1, jobbet som dyrepasser i en zoologisk hage før hun ble medlem av teamet. Hennes hobbyer er turn, yoga, karate, kickboksing, svømming og dykking og holder gymutstyr i leiligheten sin. I sesong 1 syntes hun å være forelsket i Stephen Hart, men siden sesong 2 er det åpenbart at hun er forelsket i hennes samboer Connor Temple.

Hun er også interessert i reptiler og øgler, og i episode 1.1 tok hun ulovlig vare på en forhistorisk øgle som hun kaller for «Rex». Rex er med i nesten hver episode, som en mini-rollefigur som utgjør mye av humoren i programmet. Fra sesong 4 av er det kjent at Connor og Abby er kjærester.

P[rediger | rediger kilde]

Sarah Paige[rediger | rediger kilde]

Spilt av Laila Rouss. Før Sarah ble medlem av teamet, studerte hun egyptologi, noe de fikk bruk for i første episode av sesong 3, da hun trodde en pristichampsus var den egyptiske gudinnen ammut, og begynte å tyde koder. Cutter var imponert over hennes arbeid og tok henne med som meldem av teamet, godkjent av Lester. Sarah vises å ha et bror-søster-forhold med Connor Temple. Sarah kom ikke tilbake i sesong 4. Hennes død ble omtalt i første episode da Connor og Abby kom igjennom avviket til nåtiden.

Q[rediger | rediger kilde]

Danny Quinn[rediger | rediger kilde]

Spilt av Jason Flemyng.

T[rediger | rediger kilde]

Connor Temple[rediger | rediger kilde]

Spilt av Andrew Lee Potts. Connor Temple har vært en av hovedkarakterene siden sesong 1 og er student av paleontologi hos Nick Cutter. Connor er en trofast medlem av teamet, men er også brukbar når det gjelder å etterforske utdødde skapninger som går gjennom avviket. Connor blir presentert som nerd, og liker science fiction-serier som Battlestar Galactica og Star Wars. Han har også stor interesse for dinosaurer og andre forhistoriske dyr, og har opprettet en database av forhistoriske skapninger, noe teamet får bruk for å etterforske skapningene som kommer gjennom avvikene.

Connor er forelsket i Abby Maitland, som han for tiden bor sammen med, men i sesong 2 fikk han en ny kjæreste som heter Caroline Steel, men det viste seg at hun var spion for Oliver Leek, som jobber mot avvikssenteret. Etter det innrømte han at følelsene egentlig alltid har vært for Abby. Sesong 3 sluttet med at Connor og Abby var fanget i kritt-tiden, men de kom seg tilbake igjen i sesong 4, da de fikk sine plasser tilbake i teamet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]