Liste over presidentene i Italias senat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Presidenten i Italias senat er leder for overhuset i parlamentet.

Mandatperiode Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Kongedømmet Sardinia 1848 – 1861
Senatets presidenter
I Legislatura del Regno di Sardegna Gaspare Coller.gif Gaspare Coller
(1776-1855)
1848
II Legislatura del Regno di Sardegna Giuseppe Manno.jpg Giuseppe Manno
(1786–1868)
1848 – 1849
III Legislatura del Regno di Sardegna Giuseppe Manno.jpg Giuseppe Manno
(1786–1868)
1849
IV Legislatura del Regno di Sardegna Giuseppe Manno.jpg Giuseppe Manno
(1786–1868)
1849 – 1853
V legislatura del Regno di Sardegna Giuseppe Manno.jpg Giuseppe Manno
(1786–1868)
1853 – 1855
Cesare Alfieri di Sostegno.gif Cesare Alfieri di Sostegno
(1799-1869)
1855 – 1857 Destra storica
VI legislatura del Regno di Sardegna Cesare Alfieri di Sostegno.gif Cesare Alfieri di Sostegno
(1799-1869)
1857 – 1860 Destra storica
VII legislatura del Regno di Sardegna Cesare Alfieri di Sostegno.gif Cesare Alfieri di Sostegno
(1799-1869)
1860 – 1861 Destra storica
Kongedømmet Italia 1861 – 1946
Senatets presidenter
VIII legislatura del Regno d'Italia Ruggero Settimo.jpg Ruggeri Settimo
(1778-1863)
1861 – 1863
Federigo sclopis di salerano.gif Federico Sclopis di Salerano
(1798–1878)
1863 – 1864
Giuseppe Manno.jpg Giuseppe Manno
(1786–1868)
1864 - 1865
IX legislatura del Regno d'Italia Gabrio Casati.gif Gabrio Casati
(1798–1873)
1865 – 1867
X legislatura del Regno d'Italia Gabrio Casati.gif Gabrio Casati
(1798–1873)
1867 – 1870
XI legislatura del Regno d'Italia Vincenzo Fardella di Torrearsa.gif Vincenzo Fardella di Torrearsa
(1808-1889)
1870 – 1874 Destra storica
XII legislatura del Regno d'Italia Des Ambrois.gif Francesco Luigi Des Ambrois de Nevache
(1807–1874)
1874
Giuseppe Pasolini.gif Giuseppe Pasolini
(1815-1876)
1874 – 1876 Destra storica
XIII legislatura del Regno d'Italia Sebastiano Tecchio.gif Sebastiano Tecchio
(1807-1886)
1876 – 1880
XIV legislatura del Regno d'Italia Sebastiano Tecchio.gif Sebastiano Tecchio
(1807-1886)
1880 – 1882
XV legislatura del Regno d'Italia Sebastiano Tecchio.gif Sebastiano Tecchio
(1807-1886)
1882 – 1884
L'Illustration 1862 gravure ministre général Durando.jpg Giacomo Durando
(1807-1894)
1884 – 1886
XVI legislatura del Regno d'Italia L'Illustration 1862 gravure ministre général Durando.jpg Giacomo Durando
(1807-1894)
1886 – 1887
Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834-1900)
1887 – 1890 Destra storica
XVII legislatura del Regno d'Italia Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834-1900)
1890 – 1892 Destra storica
XVIII legislatura del Regno d'Italia Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834-1900)
1892 – 1895 Destra storica
XIX legislatura del Regno d'Italia Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834-1900)
1895 – 1897 Destra storica
XX legislatura del Regno d'Italia Domenico Farini.jpg Domenico Farini
(1834-1900)
1897 – 1898 Destra storica
Giuseppe Saracco.gif Giuseppe Saracco
(1821-1907)
1898 – 1900 Sinistra storica
XXI legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Saracco.gif Giuseppe Saracco
(1821-1907)
1900 – 1904 Sinistra storica
XXII legislatura del Regno d'Italia Tancredi Canonico.jpg Tancredi Canonico
(1828-1908)
1904 – 1908 Sinistra storica
Giuseppe Manfredi.jpg Giuseppe Manfredi
(1828-1918)
1908 – 1909 Destra storica
XXIII legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Manfredi.jpg Giuseppe Manfredi
(1828-1918)
1909 – 1913 Destra storica
XXIV legislatura del Regno d'Italia Giuseppe Manfredi.jpg Giuseppe Manfredi
(1828-1918)
1913 – 1918 Unione Liberale
Abonasi.gif Adeodato Bonasi
(1838-1920)
1918 - 1919 Unione Liberale
XXV legislatura del Regno d'Italia Tommaso Tittoni 01.jpg Tommaso Tittoni
(1855-1931)
1919 – 1921 Partito Liberale Italiano
XXVI legislatura del Regno d'Italia Tommaso Tittoni 01.jpg Tommaso Tittoni
(1855-1931)
1921 – 1923 Partito Liberale Italiano
XXVII legislatura del Regno d'Italia Tommaso Tittoni 01.jpg Tommaso Tittoni
(1855-1931)
1924 – 1929 Partito Liberale Italiano
XXVIII legislatura del Regno d'Italia Luigi Federzoni-Pd-italy-132.jpg Luigi Federzoni
(1878-1967)
1929 – 1934 Partito Nazionale Fascista
XXIX legislatura del Regno d'Italia Luigi Federzoni-Pd-italy-132.jpg Luigi Federzoni
(1878-1967)
1934 – 1939 Partito Nazionale Fascista
XXX legislatura del Regno d'Italia Giacomo Suardo.jpg Giacomo Suardo
(1883-1947)
1939 – 1943 Partito Nazionale Fascista
Amiral Paolo Thaon di Revel N53030881 JPEG 1 1DM (cropped).jpg Paolo Thaon di Revel
(1859–1948)
1943 Uavhengig
Amiral Paolo Thaon di Revel N53030881 JPEG 1 1DM (cropped).jpg Paolo Thaon di Reve
(1859–1948)
1943 – 1944 Uavhengig
Tomasi.gif Pietro Tomasi della Torretta
(1873-1962)
1944 – 1946 Uavhengig
Republikken Italia 1946 –
Senatets presidenter
I legislatura Ivanoe Bonomi portrait.png Ivanoe Bonomi
(1873–1951)
8. mai 1948 – 20. april 1951 Partito Socialista Democratico Italiano
De Nicola ritratto.jpg Enrico De Nicola
(1877–1959)
28. april 1951 – 24. juni 1952 Partito Liberale Italiano
Giuseppe Paratore.jpg Giuseppe Paratore
(1876–1967)
26. juni 1952 – 24. mars 1953 Partito Liberale Italiano
Meuccio Ruini.jpg Meuccio Ruini
(1877–1970)
25. mars 1953 – 24. juni 1953 Uavhengig
II legislatura Cesare Merzagora.jpg Cesare Merzagora
(1898–1991)
25. juni 1953 – 11. juni 1958 Uavhengig
III legislatura 12. juni 1958 – 15. mai 1963
IV legislatura 16. mai 1963 – 7. november 1967
Ennio Zelioli Lanzini.jpg Ennio Zelioli-Lanzini
(1899–1976)
8. november 1967 – 4. juni 1968 Democrazia Cristiana
V legislatura Amintore Fanfani Senato.jpg Amintore Fanfani
(1908–1999)
5. juni 1968 – 24. mai 1972 Democrazia Cristiana
VI legislatura 25. mai 1972 – 26. juni 1973
Giovanni Spagnolli.jpg Giovanni Spagnolli
(1907–1984)
27. juni 1973 – 4. juli 1976 Democrazia Cristiana
VII legislatura Amintore Fanfani Senato.jpg Amintore Fanfani
(1908–1999)
5. juli 1976 – 19. juni 1979 Democrazia Cristiana
VIII legislatura 20. juni 1979 – 30. november 1982
Tommaso Morlino.jpg Tommaso Morlino
(1925–1983)
9. desember 1982 – 6. mai 1983 Democrazia Cristiana
senza cornice Vittorino Colombo
(1925–1996)
12. mai 1983 – 11. juli 1983 Democrazia Cristiana
IX legislatura senza cornice Francesco Cossiga
(1928–2010)
12. juli 1983 – 24. juni 1985 Democrazia Cristiana
Amintore Fanfani Senato.jpg Amintore Fanfani
(1908–1999)
9. juli 1985 – 17. april 1987 Democrazia Cristiana
Giovanni Malagodi.jpg Giovanni Malagodi
(1904–1991)
22. april 1987 – 1. juli 1987 Partito Liberale Italiano
X legislatura senza cornice Giovanni Spadolini
(1925–1994)
2. juli 1987 – 22. april 1992 Partito Repubblicano Italiano
XI legislatura 24. april 1992 – 14. april 1994
XII legislatura senza cornice Carlo Scognamiglio Pasini
(1944-)
16. april 1994 – 8. mai 1996 Unione di Centro
XIII legislatura senza cornice Nicola Mancino
(1931-)
9. mai 1996 – 29. mai 2001 Partito Popolare Italiano
XIV legislatura Marcello Pera.jpg Marcello Pera
(1943-)
30. mai 2001 – 27. april 2006 Forza Italia
XV legislatura senza cornice Franco Marini
(1933-)
29. april 2006 – 28. april 2008 La Margherita
(til 2007)
Partito Democratico
(fra 2007)
XVI legislatura senza cornice Renato Schifani
(1950-)
29. april 2008 – 14. mars 2013 Il Popolo della Libertà
XVII legislatura Pietro Grasso - Festa Unità Roma 2012.JPG Pietro Grasso
(1945-)
16. mars 2013 – 22. mars 2018 Partito Democratico
(til 2017)
Uavhengig
(fra 2017)
XVIII legislatura MariaElisabettaALBERTI CASELLATI.jpg Maria Elisabetta Alberti Casellati
(1946-)
24. mars 2018 – Forza Italia

Kilder[rediger | rediger kilde]