Forza Italia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Våpen
Italiensk politikkForza Italia («fremad, Italia!») var et italiensk liberalkonservativt høyreparti som eksisterte mellom 1993 og 2009.

Det ble grunnlagt i 1993 av Silvio Berlusconi, som var partiets leder fra det ble etablert til det ble nedlagt. Sammen med det populistiske separatistpartiet Lega Nord og det reformerte fascistpartiet Alleanza Nazionale utgjorde Forza Italia ved parlamentsvalgene i 2001 og 2006 valgforbundet Casa delle Libertà. Partiet har sittet i regjering i flere perioder med Berlusconi som statsminister.

Kritikere hevder partiet ikke har noe selvstendig program, men mener det som til enhver tid passer Berlusconi. I økonomiske spørsmål er partiet liberalistisk, i andre spørsmål konservativt eller høyrepopulistisk.

Ved parlamentsvalget i 2008 stilte Forza Italia som en del av valgalliansen Il Popolo della Libertà. Deler av denne alliansen ble den 27. mars 2009 omdannet til et politisk parti. Forza Italia opphørte da å eksistere som eget parti.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

italiaDenne italia- og partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.